Szkolenie: AKREDYTOWANY kurs Audytor/Auditor wewnętrzny Systemu HACCP

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/akredytowany-kurs-audytorauditor-wewnetrzny-systemu-haccp-21458

Informacje o szkoleniu

  • AKREDYTOWANY kurs Audytor/Auditor wewnętrzny Systemu HACCP


    ID szkolenia: 21458
    Typ: Szkolenia
    Kategoria: Jakość
  • Adres szkolenia:

    Dolnośląski Park Innowacji i Nauki lub Uniwersytet SWPS
    Wrocław
    Wrocław, również siedziba klienta (cały kraj)
    woj. dolnośląskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 27-28.11.2017
    Godziny zajęć (czas trwania):
    16 godzin
  • Organizator szkolenia:

    Firma Doradczo-szkoleniowa JAKOŚĆ
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Cel szkolenia:
• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Zapoznanie uczestników z istotą, celem, rodzajami, planowaniem i metodyką prowadzenia auditów wewnętrznych Systemu HACCP
• Przygotowanie przyszłych Auditorów wewnętrznych do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie skierowane jest do kandydatów zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Systemu HACCP, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą zasad i metod oceny Systemu HACCP. Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu uprawnia do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Systemu HACCP.

Program szkolenia:

1. WPROWADZENIE.
a. Bezpieczeństwo żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. SYSTEM GHP/GMP:
a. Ogólne zasady
b. Wymagane instrukcje
c. Rodzaje formularzy

3. SYSTEM ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI HACCP.
a. Omówienie zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych.
b. Definicja Systemu HACCP
c. Zasady tworzenia i utrzymywania Systemu HACCP (warsztaty)

4. DEFINICJA I RODZAJE AUDYTÓW (DYSKUSJA)

5. PROCEDURA AUDYTU WEWNĘTRZNEGO (STUDIUM PRZYPADKU)
a. Inicjowanie auditu
b. Przeprowadzenie przeglądu dokumentów
c. Przygotowanie do działań auditowych
d. Przeprowadzenie działań auditowych na miejscu
e. Przygotowanie, zatwierdzenie i rozpowszechnianie raportu z auditu
f. Zakończenie auditu
g. Przeprowadzenie działań poauditowych

6. SKUTECZNE ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW JAKOŚCIOWYCH
a. wykrycie niezgodności
b. podjęcie natychmiastowych działań
c. określenie przyczyny powstawania
d. podjęcie działań długoterminowych
e. ocena i nadzór nad działaniami

7. METODYKA I TECHNIKI AUDYTOWANIA (WARSZTATY).
a. Skuteczne prowadzenie rozmów
a. Umiejętne sporządzanie notatek
b. Poprawne zbieranie dowodów audytowych

8. KOMPETENCJE AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO (PRZYKŁADY)
a. Zakres obowiązków
b. Rola audytora s procesie ciągłego doskonalenia
c. Trudności w przeprowadzaniu audytów
d. Cechy rasowego audytora

9. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO SYSTEMU HACCP.

Informacje o prelegentach:

Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 700 - Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 500 PLN netto, Promocja dla Studentów studiów dziennych: 400 PLN/os. netto

Cena zawiera:

-Materiały szkoleniowe -Certyfikat Auditora wewnętrznego Systemu HACCP w języku polskim lub angielskim -Poczęstunek -Bufet kawowy -Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia -Rabat na następne szkolenie CDS QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Szkolenie akredytowane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
Istnieje także możliwość wystawienia certyfikatu przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.

Wydarzenie: AKREDYTOWANY kurs Audytor/Auditor wewnętrzny Systemu HACCP