Szkolenie
AKREDYTOWANY kurs Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005
Wrocław, również siedziba klienta (cały kraj), 5 grudnia 2017
Wrocław, również siedziba klienta (cały kraj), 5-5.12.2017
O szkoleniu
Cel szkolenia:
• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2005
• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2005 a innymi systemami zarządzania
• Przygotowanie przyszłych Pełnomocników do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji
• Zapoznanie uczestników z zakresem obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005
• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2005
• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2005 a innymi systemami zarządzania
• Przygotowanie przyszłych Pełnomocników do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji
• Zapoznanie uczestników z zakresem obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do kandydatów zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania dokumentacji, wdrażania, utrzymania i nadzorowania Systemu Zarządzania Bezpieczeńswtem Żywności wg ISO 22000:2005. Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu uprawnia do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005.
Program szkolenia
1. WPROWADZENIE:
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności
2. ISO 22000:2005
a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
3. ETAPY WDRAŻANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. powołanie pełnomocnika ds. SZJ i szkolenia przygotowawcze
b. ustanowienie polityki i celów jakości
c. dokumentowanie systemu
d. prace wdrożeniowe
e. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
f. audyt wewnętrzny
g. przegląd zarządzania
h. audyt zewnętrzny
4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000:2005.
a. System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
b. Odpowiedzialność kierownictwa
c. Zarządzanie zasobami
d. Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów
e. Walidacja, weryfikacja i doskonalenie Systemu Zarządzania
5. ZAKRES OBOWIĄZKÓW, UPRAWNIEŃ I ODPOWIEDZIALNOŚĆ PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.
6. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności
2. ISO 22000:2005
a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
3. ETAPY WDRAŻANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. powołanie pełnomocnika ds. SZJ i szkolenia przygotowawcze
b. ustanowienie polityki i celów jakości
c. dokumentowanie systemu
d. prace wdrożeniowe
e. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
f. audyt wewnętrzny
g. przegląd zarządzania
h. audyt zewnętrzny
4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000:2005.
a. System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
b. Odpowiedzialność kierownictwa
c. Zarządzanie zasobami
d. Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów
e. Walidacja, weryfikacja i doskonalenie Systemu Zarządzania
5. ZAKRES OBOWIĄZKÓW, UPRAWNIEŃ I ODPOWIEDZIALNOŚĆ PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.
6. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.
Czas trwania
8 godzin
Prelegenci


Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności
Weź udział
Cena 1
Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 300 PLN/os. netto. Promocja dla Studentów studiów dziennych: 300 PLN/os. netto
500
PLN
Cena zawiera:
- -Materiały szkoleniowe -Certyfikat Pełnomocnika ds. SZBŻ wg ISO 22000:2005 w języku polskim lub angielskim -Poczęstunek -Bufet kawowy -Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia -Rabat na następne szkolenie CDS QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT
Weź udział
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Organizator

Firma Doradczo-szkoleniowa JAKOŚĆ
59-220 Legnica
Radosna 110
woj. dolnośląskie
Wdrażamy
Systemy Zarządzania Jakością zgodnie z normą ISO 9001:2008, Systemy Zarządzania dla dostawców przemysłu motoryzacyjnego wg ISO/TS 16949:2009 wraz z narzędziami jakościowymi (FMEA, PPAP, APQP, 8D itp.), Systemy Zarządzania Środowiskiem wg IS...
FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o przejście do sekcji
Weź udział, aby
wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje
się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.
Szkolenie akredytowane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
Istnieje także możliwość wystawienia certyfikatu przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
Istnieje także możliwość wystawienia certyfikatu przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
- Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas! lub zadzwoń!
Kontakt
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Firma Doradczo-szkoleniowa JAKOŚĆ
59-220 Legnica
Radosna 110