O szkoleniu
Szkolenie dla auditorów systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2005. Poziom podstawowy.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do osób, które odpowiadają za system zarządzania bezpieczeństwem żywności, pragnących poszerzyć swoją wiedzę i kompetencję w zakresie weryfikacji skuteczności systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz dla osób przygotowujących się do tej roli.
Program szkolenia
- Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Analiza Codex Alimentarius oraz planu HACCP i kodeksu GMP;
- Prezentacja wymagań normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP;
- Terminologia, definicje oraz zarys wymagań ISO 22000;
- Wymagania ogólne oraz dotyczące dokumentacji;
- Odpowiedzialność kierownictwa; Komunikacja;
- Zarządzanie zasobami;
- Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów;
- Analiza zagrożeń;
- Walidacja; Weryfikacja SZBŻ; Doskonalenie;
- Zarządzanie ryzykiem w systemie zarządzania jakością według wymagań ISO 22000:2005 w organizacji;
- Auditowanie – cel i planowanie auditów, sposoby przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
- Dokumentacja auditu, raporty niezgodności i działania korygujące, listy kontrolne;
- Wymagania dotyczące auditorów, opracowanie raportu i działania korygujące.
- Analiza Codex Alimentarius oraz planu HACCP i kodeksu GMP;
- Prezentacja wymagań normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP;
- Terminologia, definicje oraz zarys wymagań ISO 22000;
- Wymagania ogólne oraz dotyczące dokumentacji;
- Odpowiedzialność kierownictwa; Komunikacja;
- Zarządzanie zasobami;
- Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów;
- Analiza zagrożeń;
- Walidacja; Weryfikacja SZBŻ; Doskonalenie;
- Zarządzanie ryzykiem w systemie zarządzania jakością według wymagań ISO 22000:2005 w organizacji;
- Auditowanie – cel i planowanie auditów, sposoby przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
- Dokumentacja auditu, raporty niezgodności i działania korygujące, listy kontrolne;
- Wymagania dotyczące auditorów, opracowanie raportu i działania korygujące.
Czas trwania
3dni, 24h
Prelegenci

dr Krystyna Stephens
Terminy i miejsca
To szkolenie nie ma aktualnych terminów. Wyślij zapytanie o nowe terminy bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Łódź
Łódź
Łódź
woj. łódzkie
Hotel
43-450 Ustroń
Zdrojowa 10
woj. śląskie
BPIC Sp.z o.o.
02-952 Warszawa
Wiertnicza 141
woj. mazowieckie
BPIC Sp.z o.o.
87-100 Toruń
Rybaki 25/5
woj. kujawsko-pomorskie
BPIC Sp.z o.o.
43-450 Ustroń
Zdrojowa 10
woj. śląskie
BPIC Sp.z o.o.
02-952 Warszawa
Wiertnicza 141
woj. mazowieckie
BPIC
02-952 Warszawa
Wiertnicza 141
woj. mazowieckie
Rejestracja
Wybierz termin:
Cena 1
netto
1 600
zł
Cena zawiera:
- materiały szkoleniowe, certyfikat, zakwaterowanie i pełne wyżywienie
Zapisz się
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Organizator

BPIC Sp. z o.o.
02-952 Warszawa
Wiertnicza 141
woj. mazowieckie
BPIC Sp. z o.o. - jednostka certyfikacyjna. Działamy w obszarze: ISO 9001, ISO 14001, PN-N-18001 / OHSAS 18001, ISO 22001, ISO 27001, BS25999. Organizujemy również szkolenia dla auditorów wewnętrznych i wiodących wg wyżej wymienionych norm.
FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o przejście do sekcji
Zapisz się, aby
wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje
się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.
Warunkiem uczestnictwa jest dokonanie wpłaty kosztów uczestnictwa przed rozpoczęciem wydarzenia
- Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas! lub zadzwoń!
Kontakt
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
BPIC Sp. z o.o.
02-952 Warszawa
Wiertnicza 141
Powiadomienia o nowych terminach