Szkolenie: Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...
Kategoria:

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/auditor-wewnetrzny-systemu-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci-wg-iso-22000haccp-57186-id430

Informacje o szkoleniu

  • Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP


    ID szkolenia: 57186
    Kategoria: Szkolenia i Kursy
    Branża/temat: Jakość Zarządzanie
  • Adres szkolenia:

    Wrocław
    Wrocław
    Wrocław
    woj. dolnośląskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 5-6.03.2016
    Godziny zajęć (czas trwania):
    2 dni w godzinach od 9:00 do 17:00
  • Organizator szkolenia:

    INCERT
    Kolumba 88-89
    70-035 Szczecin
    woj. zachodniopomorskie
    O firmie Inne oferty firmy
INCERT
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia i Kursy

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Szkolenie przygotowuje do przeprowadzania auditów wewnętrznych oraz do prowadzenia prac związanych z wdrażaniem w organizacji Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Program szkolenia:

1. Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2. Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej żywności.
3. Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
4. Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5. Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius.
6. Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7. Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8. Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9. Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10. Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11. Opracowanie planu auditu.
12. Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13. Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14. Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu normy.
15. Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność przeprowadzenie spotkania.
16. Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja działań korygujących.

Informacje o prelegentach:

Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 738zł brutto - Cena dla osób niestudiujących
  • 393,60zł brutto - cena dla studentów

Cena zawiera:

profesjonalne materiały szkoleniowe, dostęp do norm Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej ISO, poczęstunek kawowy, po zdaniu testu uzyskanie prestiżowych certyfikatów INCERT. Istnieje możliwość uzyskania certyfikatu wydanego przez akredytowaną jednostę certyfikującą w cenie 100zł.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Aby zgłosić swoje uczestnictwo w szkoleniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie www.incert.pl (http://www.incert.pl/kontakt/zgloszenie-na-szkolenie)
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Szkolenie, kurs: Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP