O szkoleniu
Serdecznie zapraszamy na szkolenie, które porusza następujące kwestie:
- Zasady funkcjonowania działu kontroli jakości w firmie kosmetycznej.
- Mikrobiologiczny monitoring higieny wytwarzania kosmetyków.
- Pobieranie prób do badań; plany próbkowania.
- Wyniki poza specyfikacją (OOS).
Warsztaty przeznaczone są dla pracowników sektora kosmetycznego, w szczególności dla:
- Pracowników firm produkujących produkty kosmetyczne
- Pracowników Działów Kontroli Jakości
- Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
- Pracowników Działów Badawczo-Wdrożeniowych
- Technologów
- Pracowników odpowiedzialnych za przygotowanie dossier dla kosmetyków
- Wszystkie osoby zainteresowane powyższym tematem
Program szkolenia
Moduł 1.
Zasady funkcjonowania działu kontroli jakości w firmie kosmetycznej
- miejsce w strukturze organizacyjnej
- odpowiedzialność i kwalifikacje personelu
- organizacja laboratorium:
- pomieszczenia / urządzenia / przyrządy pomiarowe
- niezbędna dokumentacja
- nadzór nad odczynnikami / roztworami / wzorcami / pożywkami
- archiwum próbek
- archiwum dokumentacji
Moduł 2.
Kontrola jakości surowców i materiałów opakowaniowych
- kwalifikacja dostawców
- identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
- wymagania podczas magazynowania
- nadawanie statusu
- pobieranie prób do badań; plany próbkowania
- specyfikacje i metody badań
- zasady dopuszczania do produkcji: badania własne / akceptacja na podstawie certyfikatu analizy dostawcy
- system ponownej oceny materiałów
- woda jako surowiec kosmetyczny; wymagania jakościowe
Moduł 3.
Kontrola jakości produktu luzem
- kontrola międzyoperacyjna jako nadzór nad procesem wytwarzania produktu luzem
- identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
- pobieranie prób do badań; plany próbkowania
- wymagania jakościowe dla produktu luzem
- system ponownej oceny masy produktu
Moduł 4.
Kontrola jakości wyrobu gotowego
- kontrola procesu pakowania: program kontroli, kryteria akceptowalności, zapisy
- identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
- pobieranie prób do badań; plany próbkowania
- specyfikacja i metody badań / normy zharmonizowane
- zasady dopuszczania do obrotu
- warunki magazynowania
- wysyłka
- nadzór nad zwrotami
Moduł 5.
Mikrobiologiczny monitoring higieny wytwarzania kosmetyków
- źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego
- zasady pobierania próbek środowiskowych
- metody badań próbek środowiskowych
- limity i interpretacja wyników
Moduł 6.
Rola kontroli jakości w procesach dodatkowych
- wyjaśnianie wyników poza specyfikacją (OOS)
- postępowanie z produktem poza specyfikacją
- zasady przetwarzania masy produktu i wyrobów gotowych
- postępowanie z odpadami
Czas trwania
Terminy i miejsca
To szkolenie nie ma aktualnych terminów. Wyślij zapytanie o nowe terminy bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Rejestracja
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
- Nazwa firmy: Gamma Sp. z o.o. Sp.k.
- Ulica i nr: Mysłowicka 15
- Kod pocztowy: 01-612
- Miejscowość: Warszawa
- Numer NIP: 1132690108