Szkolenie

Ocena sensoryczna w ocenie jakości produktów spożywczych

O szkoleniu

W ramach szkolenia zostaną omówione zostaną również testy stosowane przy selekcji i szkoleniu kandydatów do panelu sensorycznego.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności.

Program szkolenia

Zadania analizy sensorycznej, możliwości wykorzystania w ocenie jakości produktów spożywczych
Ocena organoleptyczna i analiza sensoryczna w analizie żywności
Charakterystyka najczęściej stosowanych metod sensorycznych wykorzystywanych w ocenie żywności – metody różnicowe, metody skalowania, metody sensorycznej analizy opisowej
Sensoryczne badania konsumenckie – metody jakościowe, metody ilościowe
Metody sprawdzania wrażliwości sensorycznej. Selekcja, szkolenie i monitorowanie oceniających, wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających.
Wpływ opakowania na parametry sensoryczne produktu.
Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w projektowaniu nowych wyrobów


Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 /budynek Kolmex/
Termin: 27.01.2016 r., w godz. 10.00-16.00
Cena: 590,- zł, zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch.

Czas trwania

10.00-16.00

Prelegenci

Cytat
Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w badaniach, kontroli jakości sensorycznej środków spożywczych, prowadzeniu szkoleń sensorycznych, w tym dla pracowników zakładów przetwórczych, kierownika zespołu badawczego ds. jakości i ocen sensorycznych, rzeczoznawcy i członka komisji oceniającej jakość sensoryczną surowców i przetworów, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych związanych z praktycznym zastosowaniem badań sensorycznych w ocenie jakości żywności.

Gdzie i kiedy

Warszawa 27 stycznia 2016
Budynek Kolmex

Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Zapisz się

Cena 1
c
590 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!