Szkolenie: Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...
Kategoria:

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/pelnomocnik-systemu-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci-iso-22000-26429-id570

Informacje o szkoleniu

  • Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000


    ID szkolenia: 26429
    Kategoria: Szkolenia i Kursy
    Branża/temat: Jakość
  • Adres szkolenia:

    Centrum Zdrowia i Wypoczynku IKAR PLAZA
    Wschodnia 35
    78-100 Kołobrzeg
    woj. zachodniopomorskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 30-31.07.2011
    Godziny zajęć (czas trwania):
    16 godzin
  • Organizator szkolenia:

    DEKRA Solutions Sp. z o.o.
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia i Kursy

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Szkolenie realizowane w ramach projektu "Idź Ku Jakości" finansowanego przez Europejski Fundusz Społeczny w ramach Programu Operacyjnego - Kapitał Ludzki

Szkolenie skierowane jest do:

Oferta skierowana jest do dorosłych, zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, mieszkańców województwa zachodniopomorskiego, którzy z własnej inicjatywy zgłoszą chęć uczestnictwa w szkoleniu po godzinach pracy.

Program szkolenia:

Program szkolenia składa się z wykładów, warsztatów i konwersatoriów trwających 16 godzin lekcyjnych (wraz z egzaminem), w ciągu 2 dni.

Ramowy program szkolenia:

System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności:
Elementy Systemu związane z Zarządzaniem Bezpieczeństwem Żywności:
Wymagania prawne z obszaru żywienia i żywności
Wymagania normy ISO 22000
Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń.
7 zasad i 12 etapów wdrażania Systemu HACCP
Idea i zasady Integrowania Systemu Zarządzania z innymi standardami.
Aktualności w zakresie Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności (wymiana doświadczeń)
Ćwiczenia z interpretacji oraz analizy wymagań ISO 22000.
Planowanie Systemu
Powołanie Pełnomocnika
Zarządzanie bezpieczeństwem wyrobu w przedsiębiorstwie
Wdrażane Systemu
Rola Pełnomocnika na etapie wdrażania Systemu
Wprowadzanie zmian w Organizacji wynikających z wymagania normy
Ćwiczenia z wdrożenia wymagań ISO 22000 (tworzenie dokumentacji systemowej).
Weryfikacja Systemu
Rola Pełnomocnika na etapie weryfikacji Systemu
Audity wewnętrzne, samokontrole
Przegląd systemu przez kierownictwo
Ćwiczenia z zakresu planowania samokontroli.
Doskonalenie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i HACCP
Rola Pełnomocnika na etapie doskonalenia Systemu
Idea działań korygujących i zapobiegawczych
Ćwiczenia z doskonalenia systemu ISO22000.
Nadzorowanie i ciągłe doskonalenie Zintegrowanego Systemu
Zarządzanie zmianami
Egzamin
Podsumowanie i zakończenie

Metodologia:

Prezentacja zagadnień szkolenia;
Dyskusja i wymiana doświadczeń uczestników;
Trenowanie sytuacji interpersonalnych przez uczestników;
Analizy przypadków i ćwiczenia do wykonania indywidualnie i grupowo.

Informacje o prelegentach:

Wojciech Marsy

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 0,00 - zł

Cena zawiera:

Wykłady, ćwiczenia, konwersatoria, materiały szkoleniowe, serwis kawowy podczas szkolenia, 2 obiady, 1 kolację, 1 nocleg

Dofinansowanie z UE:

Tak. Program Operacyjny Kapitał Ludzki

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

W celu zgłoszenia się na szkolenie należy uzupełnić formularz dostępny na stronie www.dekra.edu.pl a następnie postępować zgodnie z dalszymi instrukcjami.

Szkolenie, kurs: Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000