Szkolenie: Praktyczna interpretacja wymagań prawa żywnościowego, Systemu HACCP i ISO 22000

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/praktyczna-interpretacja-wymagan-prawa-zywnosciowego-systemu-haccp-i-iso-22000-20408

Informacje o szkoleniu

  • Praktyczna interpretacja wymagań prawa żywnościowego, Systemu HACCP i ISO 22000


    ID szkolenia: 20408
    Typ: Szkolenia
    Kategoria:
  • Adres szkolenia:

    Dolnośląski Park Innowacji i Nauki lub Uniwersytet SWPS
    Wrocław
    Wrocław, również siedziba klienta (cały kraj)
    woj. dolnośląskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 05.12.2017
    Godziny zajęć (czas trwania):
    8 godzin
  • Organizator szkolenia:

    Firma Doradczo-szkoleniowa JAKOŚĆ
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Cel szkolenia:
• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2005
• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2005 a innymi systemami zarządzania

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą interpretacji prawa żywnościowego, Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005 i HACCP.

Program szkolenia:

1. WPROWADZENIE:
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000:2005
a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

3. ETAPY WDRAŻANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. powołanie pełnomocnika ds. SZJ i szkolenia przygotowawcze
b. ustanowienie polityki i celów jakości
c. dokumentowanie systemu
d. prace wdrożeniowe
e. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
f. audyt wewnętrzny
g. przegląd zarządzania
h. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000:2005.
a. System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
b. Odpowiedzialność kierownictwa
c. Zarządzanie zasobami
d. Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów
e. Walidacja, weryfikacja i doskonalenie Systemu Zarządzania

5. PODSUMOWANIE.

Informacje o prelegentach:

Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 400 - Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 300 PLN/os. netto. Promocja dla Studentów studiów dziennych: 300 PLN/os. netto

Cena zawiera:

-Materiały szkoleniowe -Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia w języku polskim lub angielskim -Poczęstunek -Bufet kawowy -Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia -Rabat na następne szkolenie CDS QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

-

Wydarzenie: Praktyczna interpretacja wymagań prawa żywnościowego, Systemu HACCP i ISO 22000