Szkolenie

Praktyczne aspekty wdrożenia i utrzymania HACCP w małej firmie

O szkoleniu

Zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, zapoznanie z fachową terminologią, dokumentacją i wymaganiami prawa żywnościowego. Przygotowanie uczestników szkolenia do samodzielnego wdrażania poszczególnych etapów Systemu HACCP. Nabycie umiejętności prawidłowego przeprowadzenia analizy zagrożeń w firmie oraz nadzorowania i utrzymywania Systemu.
Dlaczego warto wziąć udział?

Uczestnik uczy się:

  • Wdrażać System HACCP w małej firmie.
  • Definiować działania niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Systemu.
  • Planować i przeprowadzać audyty z zakresu Systemu HACCP.
  • Przygotowywać i prowadzić dokumentację jakości w firmie.
Kto powinien wziąć udział?

ADRESACI

  • Specjaliści ds. jakości, inżynierowie jakości.
  • Audytorzy wewnętrzni SZJ, ZSZJ.
  • Kierownictwo produkcji średniego szczebla (kierownicy zmian, kierownicy zakładu, kierownicy produkcji). 
  • Właściciele firm gastronomicznych.

Program szkolenia

  1. Krótka charakterystyka systemu HACCP
  2. Regulacje prawne dotyczące HACCP
  3. Zasady wdrażania HACCP w małych przedsiębiorstwach spożywczych
    • Powołanie zespołu ds. HACCP
    • Opisanie produktu
    • Wskazanie na przeznaczenie konsumenckie produktów
    • Opracowanie schematu technologicznego
    • Sprawdzenie schematu - weryfikacja schematu technologicznego na linii technologicznej
    • Przeprowadzenie analizy zagrożeń
    • Określenie Krytycznych Punktów Kontroli
    • Ustalenie wartości krytycznych i granic tolerancji dla każdego punktu krytycznego
    • Opracowanie systemu monitorowania dla każdego punktu krytycznego
    • Ustalenie działań korygujących
    • Ustalenie procedury weryfikacji
    • Prowadzenie dokumentacji i zapisów
  4. Dokumentacja Systemu HACCP
    • Zarządzenie powołujące zespół HACCP
    • Polityka bezpieczeństwa żywnościowego
    • Polityka jakości
    • Opis produktu
    • Schemat technologiczny dla obiektu gastronomicznego
    • Drzewko decyzyjne
    • Tabela analizy zagrożeń i wyznaczania CCP
    • Tabela nadzorowania CCP
    • Pętla kontrolna dla obiektu gastronomicznego
    • Procedury Systemu HACCP
  5. Audyt HACCP
  6. Podsumowanie

Czas trwania

7 godzin

Prelegenci

Cytat

Trener TQMsoft

Gdzie i kiedy

Kraków 21 maja 2021
TQMsoft

31-231 Kraków

ul. Bociana 22A

woj. małopolskie

Gdzie i kiedy

Online 21 maja 2021

Zapisz się

Szkolenie stacjonarne
za osobę
1250 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • serwis obiadowy
  • przerwy kawowe
Zapisz się
Szkolenie online
za osobę
1150 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
Zapisz się

Organizator

TQMsoft
31-231 Kraków
Bociana 22a
woj. małopolskie
Od 1996 roku wspieramy naszych Klientów w doskonaleniu jakości i produktywności. Usprawniamy procesy Klientów dostarczając i wdrażając najwyższej klasy produkty i usługi. Pomagamy doskonalić kompetencje techniczne i osobiste pracowników różnych sz...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Wymagany komputer z dostępem do internetu.

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

TQMsoft
31-231 Kraków Bociana 22a
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!