Szkolenie: Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pt.:"HACCP znaczy ZDROWY: profesjonalizacja kadr śląskich mikroprzedsiębiorstw branży spożywczej, w zakresie

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/projekt-wspolfinansowany-przez-unie-europejska-w-ramach-europejskiego-funduszu-spolecznego-pthaccp-znaczy-zdrowy-profesjonalizacja-kadr-slaskich-mikroprzedsiebiorstw-branzy-spozywczej-w-zakresie--54692-id1184

Informacje o szkoleniu

  • Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pt.:"HACCP znaczy ZDROWY: profesjonalizacja kadr śląskich mikroprzedsiębiorstw branży spożywczej, w zakresie


    ID szkolenia: 54692
    Typ: Szkolenia
    Branża/temat: Jakość
  • Adres szkolenia:

    Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach
    Opolska 15
    40-084 Katowice
    woj. śląskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 7.11.2013-0.00.0
    Godziny zajęć (czas trwania):
    Szkolenia odbywać się będą w dni robocze w godz. 9:00-17:00. Każde szkolenie będzie trwać 4 dni po 8h w cyklu 2 spotkać po 2 dni.
  • Organizator szkolenia:

    Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Projekt daje możliwość udziału w BEZPŁATNYCH szkoleniach:
1. Audytor Wewnętrzny systemu HACCP - zakończone egzaminem
2. Pełnomocnik systemu HACCP - zakończone egzaminem
oraz wybranym firmom skorzystania z BEZPŁATNEGO doradztwa w zakresie HACCP.
Więcej informacji udzieli Monika Kasperkiewicz, Biuro Projektu - 032 781 48 53, mkasperkiewicz@rig.katowice.pl

Szkolenie skierowane jest do:

Projekt skierowany jest do mikroprzedsiębiorstw z województwa śląskiego działających w branży spożywczej oraz turystycznej (sekcja dot. wyżywienia) i ich pracowników/właścicieli pracujących/zamieszkujących na obszarze śląska.

Program szkolenia:

Audytor wewnętrzny systemu HACCP :
Obejmuje następujące zagadnienia:
Obowiązujące przepisy prawne
Dobre Praktyki Produkcyjne – GMP, Dobre Praktyki Higieniczne - GHP
System HACCP – siedem etapów wdrażania
Korzyści dla firmy i otoczenia wynikające z wdrożenia systemu HACCP
- Zasady audytowania, terminy i definicje
- Zarządzania programem audytów, kompetencje i ocena audytorów, działania audytowe – przygotowanie audytu, prowadzenie audytu - zbierania i weryfikowania informacji – narzędzia pracy audytora
- Działania audytowe - klasyfikacji niezgodności, formułowania dowodu z audytu wewnętrznego, przygotowanie raportu; przeprowadzenie opcjonalnych działań poaudytowych;
- Symulacje audytów wewnętrznych wraz z praktycznym opracowywaniem raportów
- Korzyści dla firmy i otoczenia wynikające z przeprowadzania audytów wewnętrznych

Pełnomocnik ds. systemu HACCP :
Obejmuje następujące zagadnienia:
- Obowiązujące przepisy prawne
- GMP - Dobre Praktyki Produkcyjne, GHP - Dobre Praktyki Higieniczne
- System HACCP (7 zasad) - symulacja wdrożenia systemu HACCP w hipotetycznej firmie z wykorzystaniem tzw. 12 kroków
- Współzależności zachodzące między GMP / GHP i systemem HACCP
- Kompetencje interpersonalne pełnomocnika do zarządzania zespołem
- Rola i zadania pełnomocnika ds. systemu HACCP w firmie
- Korzyści dla firmy i otoczenia wynikające z wdrożenia i wykorzystywania w firmie mechanizmów systemu HACCP

Oba szkolenia kończą się egzaminem.

Informacje o prelegentach:

brak

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 0,00 - szkolenia bezpłatne

Cena zawiera:

szkolenia i doradztwo

Dofinansowanie z UE:

Tak. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

brak

Wydarzenie: Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pt.:"HACCP znaczy ZDROWY: profesjonalizacja kadr śląskich mikroprzedsiębiorstw branży spożywczej, w zakresie