Szkolenie

Przygotowanie do zastosowania rozporządzenia (UE) nr 609/2013 w sprawie żywności dla specjalnych grup

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 609/2013, które zacznie obowiązywać od dnia 20 lipca 2016 r. Nowe rozporządzenie obejmuje zakresem tylko kilka konkretnych grup żywności przeznaczonej dla szczególnie wrażliwych populacji, tj. żywność dla niemowląt i małych dzieci, żywność specjalnego przeznaczenia medycznego i środki spożywcze zastępujące całodzienna dietę, do kontroli masy ciała. Wymagania odnośnie składu i oznakowania ww. żywności objętej zakresem rozporządzenia (UE) nr 609/2013 zostaną wydane jako rozporządzenia delegowane Komisji Europejskiej. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się jakie wymagania odnośnie składu, oznakowania i notyfikacji będą obowiązywały po dacie 20 lipca 2016 r. lecz przed zastosowaniem rozporządzeń delegowanych.Przedstawione zostaną także możliwe rozwiązania odnośnie żywności dla sportowców oraz napojów na bazie mleka dla małych dzieci, które nie sa objęte zakresem rozporządzenia (UE) nr 609/2013.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do podmiotów działających na rynku spożywczym (producenci, importerzy, dystrybutorzy, itp.) oraz przedstawicieli służb kontrolnych.

Program szkolenia

Zmiany wprowadzone od 20 lipca 2016 r. przez rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 609/2013;
Jakie wymagania szczegółowe dotyczyć będą żywności dla niemowląt i małych dzieci, żywności specjalnego przeznaczenia medycznego i środków spożywczych zastępujących całodzienną dietę, do kontroli masy ciała?
Co dalej z kategoriami żywności nie mieszczącymi się w zakresie rozporządzenia (UE) nr 609/2013?
Żywność dla sportowców, napoje na bazie mleka dla małych dzieci – co z tymi kategoriami od 20 lipca 2016 r.?

Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 15.06.2016 r. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł, zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch

Czas trwania

10.00-15.15

Prelegenci

Cytat
Prowadzenie szkolenia: mgr inż. Barbara Ratkovska – ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Gdzie i kiedy

Warszawa 15 czerwca 2016
Budynek Kolmex

Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Zapisz się

Cena 1
c
590 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!