Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/przypomnienie-zasad-ghp-gmp-i-haccp-czyli-tzw-szkolenie-okresowe-69837
Informacje o szkoleniu
-
PRZYPOMNIENIE ZASAD GHP, GMP I HACCP CZYLI TZW. SZKOLENIE OKRESOWE
ID szkolenia: 69837
Typ: Szkolenia
Branża/temat: Jakość Zarządzanie -
Adres szkolenia:
Hotel / miejsce zostanie wskazane
Hotel / miejsce zostanie wskazane
00-000 Gdańsk
woj. pomorskie
-
Termin szkolenia:
Data: 1.02.2018
Godziny zajęć (czas trwania):PLAN SZKOLENIA:
godz. 10.00 - 11.30 /Rozpoczęcie, zajęcia 2 godz./
godz. 11.30 - 11.45 /przerwa na kawę/
godz. 11.45 - 13.15 /c.d. zajęć 2 godz./
godz. 13.15 - 14.00 /lunch/
godz. 14.00 - 15.30 /c.d. zajęć 2 godz./ -
Organizator szkolenia:
Fundacja Promocji Edukacyjnej ORYLION
Aleja Warszawska 102
20-824 Lublin
woj. lubelskie
O firmie Inne oferty firmy
Opis szkolenia
Informacje podstawowe o szkoleniu:
Zgodnie z przepisami prawa podmiot działający na rynku spożywczym ma obowiązek szkolić pracowników w zakresie higieny żywności i mieć to udokumentowane do wglądu dla organów urzędowej kontroli żywności np. SANEPID.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 852/2004/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych nakłada na przedsiębiorców obowiązek zapewnienia nadzoru i szkolenia personelu pracującego w produkcji i obrocie żywnością odpowiednio do wykonywanej pracy w zakresie higieny, w tym stosowania zasad HACCP.
Ponadto art. 59 ust. 3 i 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia stanowi, że „szkolenia powinny być potwierdzone stosowną dokumentacją o przeprowadzonych szkoleniach lub udzielonym instruktażu osobom wykonującym prace przy produkcji lub w obrocie żywnością oraz osobom odpowiedzialnym za wdrożenie i stosowanie zasad systemu HACCP w zakładzie. Podmiot działający na rynku spożywczym jest obowiązany przechowywać w aktach osobowych dokumentację o przeprowadzonych szkoleniach oraz udostępniać je na żądanie organów urzędowej kontroli żywności.”
Jak więc zapewnić spełnienie tych wymagań? Wystarczy przyjść do nas! Nasze szkolenie to zwięzłe przypomnienie najważniejszych zagadnień z zakresu GHP; GMP i Systemu HACCP oparte na praktycznym doświadczeniu prowadzącego oraz możliwość wymiany doświadczeń między uczestnikami, co daje szczególnie dobrą okazję do poszerzenia praktycznej wiedzy.
Szkolenie skierowane jest do:
pracownicy i właściciele firm produkujących żywność i zajmujących się dystrybucją żywności
Program szkolenia:
W programie szkolenia:
• Przypomnienie zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP),
• Omówienie zawartości podstawowych dokumentów GHP; GMP i Systemu HACCP,
• Dyskusja o praktycznych problemach i sukcesach we wdrożeniach systemu HACCP
w przedsiębiorstwach Uczestników moderowana przez prowadzącego,
• Praktyczne informacje dotyczące rozwiązań w tworzeniu systemu HACCP - omówienie problemów zgłaszanych przez uczestników szkolenia.
Możliwość, po wcześniejszym zgłoszeniu, analizy dokumentacji systemu HACCP przyniesionej przez Uczestnika szkolenia.
Korzyści dla uczestników szkolenia:
• Utrwalenie, przypomnienie wiedzy z zakresu GHP, GMP i systemu HACCP,
• Wypełnienie obowiązku szkolenia oraz zdobycie potwierdzenia jego odbycia w formie certyfikatu
• Lepsze przygotowanie przedsiębiorstwa do inspekcji SANEPID-u
Informacje o prelegentach:
A.W.P
audytor wiodący BSI; konsultant ds. wdrażania SZJ i systemu HACCP w firmach i instytucjach z różnych sektorów gospodarki, autorka publikacji z dziedziny zarządzania jakością
Koszt i warunki udziału
Ceny:
- 550 zł netto - 676,50 zł brutto
Cena zawiera:
materiały szkoleniowe, serwis kawowy, lunch, imienne zaświadczenie o ukończeniu szkolenia,indywidualne konsultacje z wykładowcą w trakcie szkolenia, możliwość rezerwacji zakwaterowania za dopłatą: 1 doba w hotelu *** obok siedziby- 150 zł os. w pok 1 osobowym ze śniadaniem, ankieta oceniająca szkolenie,test sprawdzający wiedzę (pre i post test)
Dofinansowanie z UE:
Nie.
Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:
Zgłoszenia prosimy przesyłać e-mailem, faxem, pocztą. Potwierdzenie wysyłamy zgłoszonym uczestnikom e-mailem na 7 dni przed szkoleniem, po potwierdzeniu prosimy o dokonywanie wpłat za szkolenie na konto wskazane w potwierdzeniu. Faktury zostaną przekazane uczestnikom osobiście na szkoleniu lub wysłane pocztą. Istnieje możliwość płatności gotówką w dniu kursu po uzgodnieniu z organizatorem