Szkolenie

RODO a koronawirus

O szkoleniu

Serdecznie zapraszamy na szkolenie online, którego tematem będzie RODO w czasie pandemii koronawirusa.
Kto powinien wziąć udział?
  • Pracownicy działów HR
  • Osób zajmującycyh się ochroną danych osobowych
  • Inspektorzy Danych Osobowych
  • wszystkich zainteresowanych tematem

Program szkolenia

1.    Podstawowe pojęcia z zakresu ochrony danych osobowych:

  • Definicja danych osobowych
  • Kategorie danych osobowych – dane zwykle, szczególne kategorie danych, dane dotyczące wyroków skazujących
  • Definicje administratora, podmiotu przetwarzającego

2.    Podstawowe zasady przetwarzania danych osobowych
3.    Przepisy prawne regulujące zasady przetwarzania danych osobowych

  • Regulacje wprowadzone przepisami antykryzysowymi

4.    Stanowiska i wytyczne UODO wydane w związku z koronawirusem
5.    Przetwarzanie danych osobowych przez pracodawców

  • Podstawy prawne przetwarzania danych przez pracodawców – rekrutacja, zatrudnienie
  • Przetwarzanie danych pracowników w kontekście stanu zagrożenia epidemicznego

6.    Przetwarzanie danych osobowych osób odwiedzających siedzibę firmy w dobie koronawirusa
7.    Praca zdalna a ochrona danych osobowych

  • Ochrona danych osobowych w pracy zdalnej na podstawie wytycznych UODO
  • Środki techniczno – organizacyjne związane z bezpieczeństwem danych
  • Bezpieczeństwo danych w chmurze i sieci

8.    Obowiązki informacyjne Administratora w związku z przetwarzaniem danych osobowych

Czas trwania

1 dzień

Prelegenci

Cytat

Trener SGP

Gdzie i kiedy

Online 30 lipca 2021

Weź udział

Cena standardowa
za osobę
790 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • poszkoleniowe konsultacje z trenerem
Dostępne zniżki:
  • 12.66% przy zgłoszeniu min. 2 osób

Organizator

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
42-202 Częstochowa
Legionów 90/100
woj. śląskie
Nasze szkolenia dają możliwość wdrożenia w praktyce omawianych rozwiązań.Szkolenia prowadzą Trenerzy z ogromnym doświadczeniem, dzięki którym Państwa pracownicy staną się kluczowym czynnikiem w osiąganiu celów organizacji. Jakość i zadowolenie uczest...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Wymagany komputer z dostępem do internetu.

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.
Wiadomość została wysłana!

Dane kontaktowe

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
42-202 Częstochowa Legionów 90/100
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!