Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/system-haccp-wg-normy-iso-220002018-73939-id1217

Informacje o szkoleniu

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie systemu HACCP wg ISO 22000.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Normy ISO 22000.

Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności HACCP w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność, dystrybutorów, hurtowników, producentów opakowań oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania w oparciu o normę ISO 22000.

Program szkolenia:

• Podstawowe pojęcia dotyczące  bezpieczeństwa żywności,
• Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE,
• Kontekst organizacji i strony zainteresowane - zrozumienie ich potrzeb i oczekiwań,
• Podejście procesowe w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności,
• Procedury, instrukcje a udokumentowana informacja,
• Zarządzanie zmianą w systemie,
• Ryzyka, na  poziomie organizacyjnym i operacyjnym,
• System HACCP jako system zarządzania,
• System HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych BRC Food i IFS Food,
• Geneza Norm serii ISO 22000,
• Programy wstępne i Operacyjne programy  wstępne – odniesienie do  GMP, GHP, oraz do ISO / TS 22002, 
• Systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg Normy ISO 22000),
• Udokumentowana informacja a redagowanie dokumentów systemu zarządzania: procedur, instrukcji, planów jakości, wytyczne opracowywania Księgi HACCP. Czy musi powstać Księga HACCP?
• Wymagania systemowe:  m.in. komunikacja zewnętrzną, przegląd zarządzania, walidacja, weryfikacja, korekty, działania korygujące itp.,
• Wdrażanie i certyfikację systemu wg normy ISO 22000,
• Najczęstsze problemy przy tworzeniu i nadzorowaniu systemów zarządzania,
• Wstęp do FSSC 22000,
• Ćwiczenia praktyczne.

Informacje o prelegentach:

Trener SGP

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 990 zł + 23% VAT za osobę
  • 890 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu powyżej 2 osób

Cena zawiera:

proces szkolenia, sala szkoleniowa, materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem, wszelkie koszty związane z trenerem, imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, przerwy kawowe, obiad, poszkoleniowe konsultacje z trenerem.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.


Wydarzenie: System HACCP wg normy ISO 22000:2018