Szkolenie

System HACCP. Wymagania GHP, GMP dla producentów i dystrybutorów żywności.

O szkoleniu

Głównym celem szkolenia jest zapoznanie Uczestników z wymaganiami systemu HACCP oraz wymogami w zakresie GHP i GMP.

Zapoznanie Uczestników z fachową terminologią związaną z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności. Nabycie praktycznych wskazówek niezbędnych przy projektowaniu systemu HACCP. Przekazanie wiedzy dotyczącej czynników mających wpływ na powstawanie zagrożeń podczas procesu produkcji oraz podstawowych zagrożeń występujących w żywności.

KORZYŚCI DLA UCZESTNIKÓW SZKOLENIA:
1. Nabycie wiedzy w zakresie wymagań systemu HACCP oraz wymagań prawnych dotyczących GMP, GHP niezbędnej w firmach produkujących żywność lub zajmujących się jej obrotem,
2. Praktytczne informacje dotyczące rozwiązań w tworzeniu systemu HACCP - omówienie problemów zgłaszanych przez uczestników szkolenia
3. Lepsze przygotowanie się pracowników firmy do urzędowej kontroli żywności
4. Wypełnienie ustawowego obowiązku szkolenia z zasad Dobrej Praktyki Higienicznej - tzw. Minimum sanitarnego, Dobrej Praktyki Produkcyjnej i systemu HACCP dla pracowników firm produkujących i wprowadzających do obrotu żywność.

Uczestnik szkolenia podniesie poziom swojej wiedzy i będzie wiedział jak stosować się do wymagań systemu HACCP, GMP i GHP.
Kto powinien wziąć udział?

Przedstawiciele oraz pracownicy firm produkujących żywność i zajmujących się dystrybucją żywności

Program szkolenia

  1. geneza systemu HACCP, powody jego wdrażania i korzyści z funkcjonowania
  2. podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce (ustawy i rozporządzenia)
  3. omówienie zasad GHP i GMP (tzw. Minimum sanitarne)  jako warunków wstępnych do wdrożenia systemu HACCP
  4. terminologia związana z systemem HACCP
  5. HACCP krok po kroku - Harmonogram wdrażania systemu HACCP (opis produktu, analiza zagrożeń, identyfikacja krytycznych punktów kontroli CCP, ustalenie limitów dla krytycznych punktów kontroli, działania korygujące w systemie HACCP, dokumentacja systemu HACCP)
  6. norma ISO 22000 czy Codex Alimentarius - podstawowe różnice i podobieństwa w wymaganiach dla systemu HACCP
  7. certyfikacja systemu HACCP - korzyści i koszty
  8. nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności; system kontroli w Polsce
  9. najczęściej napotykane trudności w procesie budowy i wdrażania systemu
  10. HACCP / ISO 22000

Czas trwania

1 dzień:godz. 09.00 - 10.30 /Rozpoczęcie, zajęcia 2 godz./godz. 10.30 - 10.45 /przerwa/godz. 10.45 - 12.15 /c.d. zajęć 2 godz./godz. 12.15 - 12.45 /przerwa/godz. 12.45 - 14.00 /c.d. zajęć 2 godz./

Prelegenci

Cytat

Robert Gostkowski

Od 2000 r. koordynuje działania oraz prowadzi szkolenia i konsultacje wspomagające wdrażanie Systemów Zarządzania wg norm ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, HACCP, AQAP, ISO 27001 w instytucjach administracji publicznej, jednostkach ochrony zdrowia, firmach komercyjnych, przedsiębiorstwach i bankach, Od 2000 trener (wykładowca) Urzędu Służby Cywil., Auditor systemów zarządzania jakością wg normy ISO 9001 w jednostce certyfikującej TÜV Rheinland, Wykładowca na studiach podyplomowych, specjalista z zakresu prawa konsumenckiego.

Gdzie i kiedy

Online 26 maja 2021

Gdzie i kiedy

Online 18 marca 2021

Gdzie i kiedy

Online 28 stycznia 2021

Gdzie i kiedy

Wrocław 8 grudnia 2020
Novotel Wrocław City

53-011 Wrocław

Wyścigowa 35

woj. dolnośląskie

Weź udział

Cena szkolenia stacjonarnego
cena za sobę
550 PLN
+23% vat
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • serwis obiadowy
  • przerwy kawowe
  • indywidualne konsultacje z wykładowcą w trakcie szkolenia i po szkoleniu; ankieta oceniająca szkolenie; test sprawdzający wiedzę (pre i post test)
  • Rozwiń
Weź udział
Cena szkolenia on-line
cena za osobę
250 PLN
+23% vat
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • indywidualne konsultacje z wykładowcą w trakcie szkolenia i po szkoleniu; ankieta oceniająca szkolenie; test sprawdzający wiedzę (pre i post test)
Weź udział

Organizator

Fundacja Promocji Edukacyjnej ORYLION
20-824 Lublin
Aleja Warszawska 102
woj. lubelskie
ORYLION to działająca grupa doradcza, w ramach tej grupy doskonaleniem biznesu zajmuje się Fundacja Promocji Edukacyjnej ORYLION. Instytucją szkoleniowa, działa od 2004 roku. Aktywnie zajmujemy się doskonaleniem zawodowym dla biznesu. ORYLION Ewo...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

ClickMeeting

Zaproszenia będą wysyłane na adres mailowy wskazany w zgłoszeniu na Webinar.

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.
Wiadomość została wysłana!

Dane kontaktowe

Fundacja Promocji Edukacyjnej ORYLION
20-824 Lublin Aleja Warszawska 102
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!