Szkolenie

The Sushi Experience

O szkoleniu

Zapraszamy prawdziwych miłośników sushi i kultury japońskiej na wyjątkowe wydarzenie kulinarne autorstwa OTOSUSHI. The Sushi Experience to nadzwyczajna okazja do poznania smaków i wielowiekowych tradycji Japonii. W jednym miejscu postanowiliśmy zebrać to, co najcenniejsze w Kraju Kwitnącej Wiśni, i przekazać w formie najbardziej osobistego doświadczenia. Podczas The Sushi Experience będzie można poznać tajniki parzenia herbaty oraz na żywo zobaczyć ceremonię rozbioru tuńczyka błękitnopłetwego- najbardziej cenionej przez Japończyków ryby.

Wspomnianego tuńczyka spróbujecie w najświeższym wydaniu w aranżacjach najlepszych Sushi Masterów. Całości dopełni pokaz przygotowany przez profesjonalnego sommeliera, który zadba o dobór idealnego wina.

Dzięki temu zdobędziecie niezbędną wiedzę na temat tego szlachetnego trunku oraz dowiecie się, co stanowi sekret odpowiedniego dobierania wina do serwowanych przez Was dań. Zwieńczeniem wydarzenia będzie kurs robienia sushi, który zostanie poprzedzony widowiskowym pokazem live cooking. Występ został przygotowany przez doświaczonych sushi masterów z restauracji OTO!SUSHI.
Kto powinien wziąć udział?
.

Program szkolenia

Start 13 kwietnia 2019 o godzinie 18

Welcome drink

Uroczyste powitanie i krótkie omówienie programu wydarzenia
Spotkanie z zieloną Japonią

Poznanie tajników japońskiej sztuki herbacianej KOKORO
Ceremonia rozbioru tuńczyka 120-150kg

Pokaz porcjowania tuńczyka błękitnopłetwego – najbardziej cenionej przez Japończyków ryby
COMINPORT

Live cooking

Profesjonalny pokaz przygotowany przez doświadczonych sushi masterów OTO!SUSHI
Kurs robienia sushi

Historia kuchni japońskiej – sushi dawniej i dziś
Gotowanie i doprawianie ryżu sushi
Dobór i przygotowanie składników
Przygotowanie stanowiska pracy – mata, nóż
Krojenie ryb i warzyw
Przygotowanie nigiri, futomaków i innych form sushi oraz sztuka prezentacji
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi OTO!SUSHI
Pokaz sommelierski & open bar

Teoria i praktyka: Jak połączyć wino z sushi?
W poszukiwaniu wyjątkowego smaku i charakteru
Zasady serwowania wina
Open bar: Poczuj tradycję wzbogaconą doświadczeniem i rozkoszuj się nią
TAGUS

Pokaz kaligrafii

Poprowadzony przez pana Sakamoto Ryotaro z Warszawskiej Szkoły Języka Japońskiego SAKAMOTO RYOTARO
Oficjalne wręczenie certyfikatów wszystkim uczestnikom A SUSHI EXPERIENCE

Prelegenci

Cytat
.

Gdzie i kiedy

Warszawa 13 kwietnia 2019
MsMermaid - Conference Center

00-411 Warszawa

Wioślarska 8

woj. mazowieckie

Weź udział

Cena 1
23% VAT
1470 PLN
Cena zawiera:
  • CENA ZAWIERA: uczestnictwo w szkoleniu dla jednej osoby, materiały szkoleniowe, certyfikat obiady, poczęstunek podczas przerw
Cena 2
23% VAT
1470 PLN
Cena zawiera:
  • CENA ZAWIERA: uczestnictwo w szkoleniu dla jednej osoby, materiały szkoleniowe, certyfikat obiady, poczęstunek podczas przerw

Organizator

Langas Group
00-079 Warszawa
Krakowskie Przedmieście 79
woj. mazowieckie
W czasach dynamicznych zmian, postaw na firmę, która wie, co to znaczy SKUTECZNOŚĆ! Co nas wyróżnia? 1. Eksperci - nasi eksperci przechodzą najtrudniejszy etap selekcji doboru kadry trenerskiej szkoleń. Wśród nich jesteśmy uważani za najbardzie...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

zgłoszenie do 13.04.2019 - 1 470 PLN + 23% VAT

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Wiadomość została wysłana!
Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Langas Group
00-079 Warszawa Krakowskie Przedmieście 79
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!