O szkoleniu
1. Rodzaje wag – krótka charakterystyka.
2. Lokalizacja wagi w laboratorium.
3. Przygotowanie wagi do pracy.
4. Jaką wagę wybrać dla konkretnej metody analitycznej?
5. Najczęściej popełniane błędy podczas ważenia.
6. Nadzorowanie wagi – wzorcowanie i sprawdzanie pośrednie.
7. Świadectwa wzorcowania – interpretacja i ocena.
8. Ustalanie odstępów czasu między wzorcowaniami.
9. Rodzaje błędów.
10.Błędy wskazań wagi i ich niepewności w codziennej pracy.
11.Niepewność ważenia.
Zainteresowani tematem
Program szkolenia
1. Rodzaje wag – krótka charakterystyka.
2. Lokalizacja wagi w laboratorium.
3. Przygotowanie wagi do pracy.
4. Jaką wagę wybrać dla konkretnej metody analitycznej?
5. Najczęściej popełniane błędy podczas ważenia.
6. Nadzorowanie wagi – wzorcowanie i sprawdzanie pośrednie.
7. Świadectwa wzorcowania – interpretacja i ocena.
8. Ustalanie odstępów czasu między wzorcowaniami.
9. Rodzaje błędów.
10.Błędy wskazań wagi i ich niepewności w codziennej pracy.
11.Niepewność ważenia.
Czas trwania
6h
Terminy i miejsca
Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Rejestracja
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa
Brak miejsc. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
Organizator

Najczęściej zadawane pytania
Masz pytania? Napisz do nas
