Szkolenie

Wymagania GMP i GHP dla branży spożywczej

O szkoleniu

Serdecznie zapraszamy na 2-dniowe szkolenie o tematyce BHP. Cele szkolenia:
- przedstawienie interpretacji wymagań Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej w przemyśle spożywczym,
- zapoznanie uczestników z podstawami prawnymi zastosowania GMP i GHP, a także wymogami organów pełniących nadzór nad bezpieczeństwem żywności,
- praktyczne przygotowanie do samodzielnego opracowywania dokumentacji GMP i GHP oraz przeprowadzania wewnętrznych i zewnętrznych audytów jakości,
- zwiększenie kompetencji i pogłębienie wiedzy Uczestnika w zakresie przedmiotu szkolenia.
Dlaczego warto wziąć udział?

Uczestnik uczy się:

  • Rozpoznawać niezgodności Dobrych Praktyk Produkcyjnych i Higienicznych.
  • Definiować działania niezbędne do utrzymania Programów Warunków Wstępnych: GMP, GHP.
  • Planować i przeprowadzać audyty z zakresu GMP/GHP.
  • Przygotowywać i prowadzić dokumentację jakości w firmie.
Kto powinien wziąć udział?

ADRESACI

  • Specjaliści ds. jakości, inżynierowie jakości.
  • Audytorzy wewnętrzni SZJ, ZSZJ.
  • Kierownictwo produkcji średniego szczebla (kierownicy zmian, kierownicy zakładu, kierownicy produkcji). 
  • Właściciele firm gastronomicznych.

Program szkolenia

Bezpieczeństwo żywności

Terminologia GMP i GHP

Powiązanie GMP/GHP z Systemem HACCP

Przegląd prawa żywnościowego oraz głównych norm i standardów jakości żywności

Obszary funkcjonowania GHP

  • Lokalizacja i otoczenie zakładu
  • Budynki i układ funkcjonalny
  • Maszyny i urządzenia
  • Mycie i dezynfekcja
  • Zaopatrzenie w wodę
  • Monitoring szkodników
  • Kontrola odpadów
  • Higiena personelu
  • Szkolenie personelu

Obszary funkcjonowania GMP

  • Przyjęcie surowców i materiałów
  • Magazynowanie i postępowanie z surowcami
  • Magazynowanie wyrobów gotowych
  • Proces obróbki wstępnej
  • Proces obróbki zasadniczej
  • Transport wewnętrzny
  • Transport i dystrybucja

Prowadzenie dokumentacji GMP/GHP

Audyt GMP/GHP

Organy nadzorujące gastronomię

Podsumowanie

Czas trwania

2 dni po 7 godzin

Prelegenci

Cytat

trener TQMsoft, specjalista – praktyk

Gdzie i kiedy

Online 21 - 22 czerwca 2021

Gdzie i kiedy

Kraków 21 - 22 czerwca 2021
TQMsoft

31-231 Kraków

Bociana 22A

woj. małopolskie

Gdzie i kiedy

Kraków 24 - 25 maja 2021
TQMsoft

31-231 Kraków

Bociana 22a

woj. małopolskie

Gdzie i kiedy

Online 24 - 25 maja 2021

Zapisz się

Szkolenie stacjonarne
za osobę
1350 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • serwis obiadowy
  • przerwy kawowe
Zapisz się
Szkolenie online
za osobę
1250 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
Zapisz się

Organizator

TQMsoft
31-231 Kraków
Bociana 22a
woj. małopolskie
Od 1996 roku wspieramy naszych Klientów w doskonaleniu jakości i produktywności. Usprawniamy procesy Klientów dostarczając i wdrażając najwyższej klasy produkty i usługi. Pomagamy doskonalić kompetencje techniczne i osobiste pracowników różnych sz...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Wymagany komputer z dostępem do internetu.

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

TQMsoft
31-231 Kraków Bociana 22a
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!