Szkolenie

Wymagania standardu FSSC dla producentów opakowań (wydanie 4.1)

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie systemu wymagań ISO 22000 oraz ISO/TS 22002-4 (wcześniej PAS 223).
Kto powinien wziąć udział?

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Normy ISO 22000 oraz ISO/TS 22002-4.

Szkolenie skierowane jest szczególnie do:

  • osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami zarządzania w zakładach produkujących materiały do kontaktu: z żywnością, kosmetykami, itp.
  • kierowników i pracowników kontroli jakości,
  • członków zespołu HACCP,
  • absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
  • pracowników firm produkujących żywność, dystrybutorów, hurtowników, producentów opakowań oraz Inspekcji nadzorujących,
  • osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania w oparciu o normę ISO 22000 oraz ISO/TS 22002-4,
  • pracowników firm posiadających certyfikat FSSC 22000  a także firm wdrażających wymagania niniejszego standardu.

Program szkolenia

Podstawowe pojęcia dotyczące  bezpieczeństwa żywności,
Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa materiałów do kontaktu z żywnością w Polsce i UE, bezpieczeństwa,
System HACCP jako system zarządzania,
System HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych BRC Food i IFS Food,
Geneza Norm serii ISO 22000 oraz schematu FSSC 22000,
Programy wstępne wg. ISO/TS 22002-1, w tym m.in.:

  • Konstrukcja budynków,
  • Media – powietrze, woda, energia,
  • Usuwanie odpadów,
  • Urządzenia, maszyny i instalacje,
  • Zakupy, ocena dostawców i usługodawców, 
  • Higiena maszyn, urządzeń i pomieszczeń,
  • Zanieczyszczenia i migracje,  
  • Zwalczanie szkodników,
  • Higiena i wyposażenie dla personelu,
  • Powtórny przerób,
  • Wycofanie wyrobów,
  • Magazynowanie i transport,
  • Obrona żywności,

Ćwiczenie – ocena stanu wdrożenia programów wstępnych na podstawie zdjęć,
Systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg Normy ISO 22000),
Wymagana dokumentacja w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności – procedury, instrukcje, zapisy itd.,
Wymagania systemowe:  m.in. komunikacja zewnętrzną, przegląd zarządzania, walidacja, weryfikacja, korekty, działania korygujące itp.,
Procedura certyfikacji wg. wersji 4.1 FSSC 22000,
Ćwiczenia praktyczne.

Czas trwania

2 dni

Prelegenci

Cytat

Trener SGP

Gdzie i kiedy

Poznań 22 - 23 listopada 2021
brak danych

Poznań

woj. wielkopolskie

Weź udział

Cena standardowa
za osobę
1290 PLN
+23% VAT
Cena zawiera:
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowo-konferencyjne
  • certyfikat uczestnictwa
  • serwis obiadowy
  • przerwy kawowe
  • poszkoleniowe konsultacje z trenerem
  • Rozwiń
Dostępne zniżki:
  • 7.75% przy zgłoszeniu min. 2 osób

Organizator

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
42-202 Częstochowa
Legionów 90/100
woj. śląskie
Nasze szkolenia dają możliwość wdrożenia w praktyce omawianych rozwiązań.Szkolenia prowadzą Trenerzy z ogromnym doświadczeniem, dzięki którym Państwa pracownicy staną się kluczowym czynnikiem w osiąganiu celów organizacji. Jakość i zadowolenie uczest...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.


Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.
Wiadomość została wysłana!

Dane kontaktowe

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
42-202 Częstochowa Legionów 90/100
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!