O szkoleniu
Jeśli chcesz dostarczać lub już dostarczasz swoje produkty do sieci handlowych, doskonale zdajesz sobie sprawę, że bez spełnienia rygorystycznych wymagań związanych z bezpieczeństwem żywności, a zwłaszcza bez certyfikatu IFS, możesz mieć poważny problem we współpracy z daną siecią. Aby zapobiec takiej sytuacji, przygotowaliśmy dla Ciebie to szkolenie. Możesz w nim uczestniczyć bez względu na to gdzie będziesz, bo szkolenie jest organizowanie w formie online. Podczas szkolenia, uczestnicy zapoznają się ze specyficznymi wymaganiami najnowszej wersji standardu IFS wersja 7, ale nie tylko od strony teoretycznej, bowiem dzięki analizie konkretnych przypadków, zdobędziesz praktyczną wiedzę związaną zarówno ze standardem, ale także, jak przygotować się do certyfikacji. To właśnie wyróżnia nasze szkolenia: Praktyczne podejście do zagadnienia, co powinno zagwarantować gruntowne poznanie tematu nie tylko od strony teoretycznej, ale przede wszystkim w praktyce.
Pracownicy odpowiedzialni za wdrożenie i utrzymanie systemu w zgodności ze standardem IFS.
Program szkolenia
- Wprowadzenie do standardu IFS v 7
- Planowanie przejścia na standard IFS Food wersja 7
- zapoznanie się z nowymi wymaganiami i porównanie ich z wcześniejszą wersją standardu, struktura standardu, umiejętność czytania i rozumienia wymagań standardu,
- przygotowanie listy działań do wdrożeniem wymagań.
- Zmiany w strukturze protokołu audytu
- nowe rozdziały „Przed audytem IFS Food”, „Realizacja audytu IFS Food” i „Działania po audycie IFS Food”,
- zmiany w systemie ocen wymagań (A, B, C, D),
- plan działań (Action Plan) po audycie na korekty i działania korygujące,
- audytowanie strefy produkcyjnej.
- Liczba punktów (Knock out) i drobne modyfikacje
- zakres zmian wymagań i zasady ich wdrażania
- odpowiedzialność Wyższego Kierownictwa, Kultura Bezpieczeństwa Żywności – metody pozyskiwania informacji zwrotnych od pracowników, Przegląd Zarządzania , nowe wymagania informowania jednostki certyfikującej,
- System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, wymagania dotyczące szkolenia członków zespołu HACCP, analiza zagrożeń ryzyka zagrożenia chemicznego z włączeniem zagrożenia radiologicznego,
- zarządzanie zasobami, nowe wymagania, jakie się pojawiły w rozdziale trzecim,
- zarządzanie zasobami, nowe wymagania, jakie się pojawiły w rozdziale trzecim,
- pomiar, analizy, doskonalenie,
- ochrona żywności i świadomości czynników wpływających na obronę żywności oraz ryzyko oszustw produktowych, badanie skuteczności planu ochrony żywności.
Czas trwania
Terminy i miejsca
Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Mikołów
woj. śląskie
Rejestracja
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowo-konferencyjne
- certyfikat uczestnictwa
- 10% przy zgłoszeniu min. 2 osób
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowo-konferencyjne
- certyfikat uczestnictwa
- przerwy kawowe
- 10% przy zgłoszeniu min. 2 osób
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
Organizator

Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
Masz pytania? Napisz do nas
