O szkoleniu
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami odnoszącymi się do środków spożywczych z dodatkiem witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji.
Na szkoleniu zostaną omówione zasady wzbogacania żywności, minimalne i maksymalne poziomy dodawanych składników, zasady znakowania żywności wzbogacanej, w tym oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Zostanie także poruszona kwestia obowiązkowego powiadamiania Głównego Inspektora Sanitarnego o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu żywności wzbogaconej.
Przedstawione zostaną także nowe wymagania określone w prawie żywnościowym odnoszące się do znakowania wartością odżywczą żywności z dodatkiem witamin i składników mineralnych, które będą obowiązywać od 13 grudnia 2014 r.
Na szkoleniu zostaną omówione zasady wzbogacania żywności, minimalne i maksymalne poziomy dodawanych składników, zasady znakowania żywności wzbogacanej, w tym oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Zostanie także poruszona kwestia obowiązkowego powiadamiania Głównego Inspektora Sanitarnego o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu żywności wzbogaconej.
Przedstawione zostaną także nowe wymagania określone w prawie żywnościowym odnoszące się do znakowania wartością odżywczą żywności z dodatkiem witamin i składników mineralnych, które będą obowiązywać od 13 grudnia 2014 r.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do podmiotów działających na rynku spożywczym (producenci, importerzy, dystrybutorzy, itp.) oraz przedstawicieli służb kontrolnych.
Program szkolenia
1. Zasady dodawania do żywności witamin, składników mineralnych i niektórych innych substancji zgodnie z przepisami unijnymi;
2. Polskie przepisy ustalające minimalne i maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych we wzbogacanych środkach spożywczych;
3. Obowiązkowe wzbogacanie w Polsce wybranych kategorii środków spożywczych;
4. Aktualne przepisy dotyczące znakowania żywności wzbogacanej;
5. Zmiany wymagań odnośnie znakowania wzbogaconych środków spożywczych, które bedą obowiązujące od dnia 13 grudnia 2014 r.
6. Obowiązek zgłaszania do Głównego Inspektora Sanitarnego produktów wzbogacanych wprowadzanych po raz pierwszy do obrotu w Polsce.
Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 06.11.2014 r. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł., cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
2. Polskie przepisy ustalające minimalne i maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych we wzbogacanych środkach spożywczych;
3. Obowiązkowe wzbogacanie w Polsce wybranych kategorii środków spożywczych;
4. Aktualne przepisy dotyczące znakowania żywności wzbogacanej;
5. Zmiany wymagań odnośnie znakowania wzbogaconych środków spożywczych, które bedą obowiązujące od dnia 13 grudnia 2014 r.
6. Obowiązek zgłaszania do Głównego Inspektora Sanitarnego produktów wzbogacanych wprowadzanych po raz pierwszy do obrotu w Polsce.
Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 06.11.2014 r. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł., cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Czas trwania
1 dzień, 6 godz.
Prelegenci

Prowadzenie szkolenia: mgr inż. Barbara Ratkovska – ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Głównego Inspektoratu Sanitarnego
Terminy i miejsca
To szkolenie nie ma aktualnych terminów. Wyślij zapytanie o nowe terminy bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
budynek Kolmex
00-844 Warszawa
Grzybowska 80/82
woj. mazowieckie
Rejestracja
Wybierz termin:
Cena 1
całkowita
590
zł
Cena zawiera:
- cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Organizator
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa.
Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o przejście do sekcji
Zapisz się, aby
wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje
się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.
Prowadzenie szkolenia: mgr inż. Barbara Ratkovska – ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Głównego Inspektoratu Sanitarnego
- Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas! lub zadzwoń!
Kontakt
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
Powiadomienia o nowych terminach