Szkolenie

Wzbogacanie żywności

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami odnoszącymi się do środków spożywczych z dodatkiem witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji.
Na szkoleniu zostaną omówione zasady wzbogacania żywności, minimalne i maksymalne poziomy dodawanych składników, zasady znakowania żywności wzbogacanej, w tym oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Zostanie także poruszona kwestia obowiązkowego powiadamiania Głównego Inspektora Sanitarnego o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu żywności wzbogaconej.
Przedstawione zostaną także nowe wymagania określone w prawie żywnościowym odnoszące się do znakowania wartością odżywczą żywności z dodatkiem witamin i składników mineralnych, które będą obowiązywać od 13 grudnia 2014 r.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do podmiotów działających na rynku spożywczym (producenci, importerzy, dystrybutorzy, itp.) oraz przedstawicieli służb kontrolnych.

Program szkolenia

1. Zasady dodawania do żywności witamin, składników mineralnych i niektórych innych substancji zgodnie z przepisami unijnymi;
2. Polskie przepisy ustalające minimalne i maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych we wzbogacanych środkach spożywczych;
3. Obowiązkowe wzbogacanie w Polsce wybranych kategorii środków spożywczych;
4. Aktualne przepisy dotyczące znakowania żywności wzbogacanej;
5. Zmiany wymagań odnośnie znakowania wzbogaconych środków spożywczych, które bedą obowiązujące od dnia 13 grudnia 2014 r.
6. Obowiązek zgłaszania do Głównego Inspektora Sanitarnego produktów wzbogacanych wprowadzanych po raz pierwszy do obrotu w Polsce.


Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 06.11.2014 r. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł., cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch

Czas trwania

1 dzień, 6 godz.

Prelegenci

Cytat
Prowadzenie szkolenia: mgr inż. Barbara Ratkovska – ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Gdzie i kiedy

Warszawa 6 listopada 2014
budynek Kolmex

00-844 Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Weź udział

Cena 1
całkowita
590 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Weź udział

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prowadzenie szkolenia: mgr inż. Barbara Ratkovska – ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.
Wiadomość została wysłana!

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!