O szkoleniu
Celem szkolenia jest zapoznanie z zagrożeniami środków spożywczych. Przedstawione zostaną główne czynniki ryzyka w zakresie bezpieczeństwa. Scharakteryzowane zostaną uwarunkowania prawne autentyczności żywności, na podstawie prawa krajowego i UE. Omówione zostaną metody analityczne stosowane do określania autentyczności produktów spożywczych oraz praktyczne zastosowanie poświadczenia autentyczności dla wybranych grup żywności.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności.
Program szkolenia
Rodzaje zagrożeń wynikających z zafałszowania środków spożywczych, główne czynniki ryzyka w zakresie bezpieczeństwa
Autentyczność i identyfikowalność żywności w świetle legislacji
Przegląd metod analitycznych stosowanych do określania autentyczności surowców i produktów spożywczych - metody fizykochemiczne, metody immunologiczne, metody biologiczne, analizy chemometryczne, omówienie ich zastosowania dla poświadczenia na wybranych przykładach surowców i produktów
Identyfikacja zafałszowań wybranych środków spożywczych, omówienie praktycznych metod stosowanych do poświadczenia autentyczności na wybranych przykładach surowców i produktów:
- herbaty,
- soków i przetworów owocowych,
- miodów,
- mleka i przetworów mlecznych,
- napojów alkoholowych,
- olejów roślinnych, masła, tłuszczów cukierniczych,
- mięsa i przetworów mięsnych z uwzględnieniem identyfikacji pochodzenia, stosowanych
zamienników, identyfikacja procesów utrwalania i przetwórczych.
Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 08.10.2014 r., w godz. 10.00-16.00
Cena: 590,- zł, cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Autentyczność i identyfikowalność żywności w świetle legislacji
Przegląd metod analitycznych stosowanych do określania autentyczności surowców i produktów spożywczych - metody fizykochemiczne, metody immunologiczne, metody biologiczne, analizy chemometryczne, omówienie ich zastosowania dla poświadczenia na wybranych przykładach surowców i produktów
Identyfikacja zafałszowań wybranych środków spożywczych, omówienie praktycznych metod stosowanych do poświadczenia autentyczności na wybranych przykładach surowców i produktów:
- herbaty,
- soków i przetworów owocowych,
- miodów,
- mleka i przetworów mlecznych,
- napojów alkoholowych,
- olejów roślinnych, masła, tłuszczów cukierniczych,
- mięsa i przetworów mięsnych z uwzględnieniem identyfikacji pochodzenia, stosowanych
zamienników, identyfikacja procesów utrwalania i przetwórczych.
Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 08.10.2014 r., w godz. 10.00-16.00
Cena: 590,- zł, cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Czas trwania
1 dzień, godz. 10.00-16.00
Prelegenci

Szkolenie zostanie poprowadzone przez Halinę Makała, doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności, pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w badaniach analitycznych, sensorycznych, prowadzeniu szkoleń, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.
Terminy i miejsca
To szkolenie nie ma aktualnych terminów. Wyślij zapytanie o nowe terminy bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
budynek Kolmex
00-844 Warszawa
Grzybowska 80/82
woj. mazowieckie
Rejestracja
Wybierz termin:
Cena 1
całkowita
590
zł
Cena zawiera:
- cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Organizator
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa.
Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o przejście do sekcji
Zapisz się, aby
wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje
się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.
Warunki uczestnictwa
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
ul. Grzybowska 77
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
ul. Grzybowska 77
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
- Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas! lub zadzwoń!
Kontakt
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
Powiadomienia o nowych terminach