Szkolenie

Zagrożenia i identyfikacja zafałszowań środków spożywczych

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie z zagrożeniami środków spożywczych. Przedstawione zostaną główne czynniki ryzyka w zakresie bezpieczeństwa. Scharakteryzowane zostaną uwarunkowania prawne autentyczności żywności, na podstawie prawa krajowego i UE. Omówione zostaną metody analityczne stosowane do określania autentyczności produktów spożywczych oraz praktyczne zastosowanie poświadczenia autentyczności dla wybranych grup żywności.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności.

Program szkolenia

Rodzaje zagrożeń wynikających z zafałszowania środków spożywczych, główne czynniki ryzyka w zakresie bezpieczeństwa
Autentyczność i identyfikowalność żywności w świetle legislacji
Przegląd metod analitycznych stosowanych do określania autentyczności surowców i produktów spożywczych - metody fizykochemiczne, metody immunologiczne, metody biologiczne, analizy chemometryczne, omówienie ich zastosowania dla poświadczenia na wybranych przykładach surowców i produktów
Identyfikacja zafałszowań wybranych środków spożywczych, omówienie praktycznych metod stosowanych do poświadczenia autentyczności na wybranych przykładach surowców i produktów:
- herbaty,
- soków i przetworów owocowych,
- miodów,
- mleka i przetworów mlecznych,
- napojów alkoholowych,
- olejów roślinnych, masła, tłuszczów cukierniczych,
- mięsa i przetworów mięsnych z uwzględnieniem identyfikacji pochodzenia, stosowanych
zamienników, identyfikacja procesów utrwalania i przetwórczych.

Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 (budynek KOLMEX)
Termin: 08.10.2014 r., w godz. 10.00-16.00
Cena: 590,- zł, cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch

Czas trwania

1 dzień, godz. 10.00-16.00

Prelegenci

Cytat
Szkolenie zostanie poprowadzone przez Halinę Makała, doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności, pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w badaniach analitycznych, sensorycznych, prowadzeniu szkoleń, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.

Gdzie i kiedy

Warszawa 8 października 2014
budynek Kolmex

00-844 Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Weź udział

Cena 1
całkowita
590 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Weź udział

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Weź udział, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Warunki uczestnictwa
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
ul. Grzybowska 77
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.
Wiadomość została wysłana!

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!