Szkolenie

Zagrożenia i identyfikacja zafałszowań żywności o gwarantowanej wysokiej jakości

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie z zagrożeniami środków spożywczych oraz głównych czynników ryzyka w zakresie bezpieczeństwa. Scharakteryzowane zostaną uwarunkowania prawne autentyczności żywności, na podstawie prawa krajowego i UE. Omówione zostaną techniki analityczne stosowane do określania autentyczności produktów spożywczych oraz praktyczne zastosowanie poświadczenia autentyczności dla wybranych grup żywności.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za autentyczność i bezpieczeństwo żywności.

Program szkolenia

Zafałszowanie środków spożywczych – identyfikacja, rodzaje zagrożeń, bezpieczeństwo
Systemy gwarantowanej wysokiej jakości w Polsce i na świecie – wybrane zagadnienia
Autentyczność i identyfikowalność żywności w świetle legislacji
Techniki analityczne w ocenie autentyczności żywności na wybranych przykładach surowców i produktów
Praktyczne metody stosowane do poświadczenia autentyczności na wybranych przykładach surowców i produktów: herbaty, soków i przetworów owocowych, miodów, mleka i przetworów mlecznych, napojów alkoholowych, olejów roślinnych, masła, tłuszczów cukierniczych, mięsa i przetworów mięsnych z uwzględnieniem identyfikacji pochodzenia, stosowanych zamienników, identyfikacja procesów utrwalania i przetwórczych (wędzenie tradycyjne).
Konsekwencje wynikające z fałszowania żywności

Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 /budynek Kolmex/
Termin: 19.05.2016 r., w godz. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł, zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch.

Czas trwania

10.00-16.00

Prelegenci

Cytat
Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w badaniach analitycznych, sensorycznych, prowadzeniu szkoleń, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.

Gdzie i kiedy

Warszawa 19 maja 2016
Budynek Kolmex

Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Zapisz się

Cena 1
c
590 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!