Szkolenie

Zarządzanie alergenami w żywności w zakładzie

O szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie z wybranymi aspektami dotyczącymi alergii, rodzajami, objawami i regulacjami prawnymi obowiązującymi w tym zakresie. Scharakteryzowane zostaną alergeny w zakładzie produkcyjnym - produkty wywołujące alergie pokarmowe, obligatoryjna lista alergenów. Omówione zostaną metody badawcze stosowane do monitorowania alergenów w zakładzie oraz program kontroli alergenów.
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie skierowane jest do producentów i technologów zakładów przemysłu spożywczego, pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności, do producentów i dystrybutorów opakowań i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, dla pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych.

Program szkolenia

Alergia - pojęcia alergii i nietolerancji pokarmowej, objawy alergii, wstrząs anafilaktyczny
Alergeny w żywności - podstawowe informacje, rodzaje, charakterystyka, poziomy występowania, poziomy alergenów dla osoby uczulonej
Alergeny w zakładzie produkcyjnym - produkty wywołujące alergie pokarmowe, obligatoryjna lista alergenów
Informacje o alergenach na opakowaniach - znakowanie produktów spożywczych informacją o alergenach
Metody badawcze stosowane do monitorowania alergenów w zakładzie
Identyfikowalność w zakładzie produkcyjnym, program kontroli alergenów


Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 /budynek Kolmex/
Termin: 23.09.2015 r., w godz. 10.00-16.00
Cena: 590,- zł, zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch.

Czas trwania

10.00-16.00

Prelegenci

Cytat
Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń, kierownika zespołu badawczego ds. jakości i ocen sensorycznych, rzeczoznawcy i członka komisji oceniającej jakość surowców i przetworów, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.

Gdzie i kiedy

Warszawa 23 września 2015
Budynek Kolmex

Warszawa

Grzybowska 80/82

woj. mazowieckie

Zapisz się

Cena 1
c
5 PLN
Cena zawiera:
  • cena zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch
Zapisz się

Organizator

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Grzybowska 77
woj. mazowieckie
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard jest firmą szkoleniową, wpisaną do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonej przez m.st. Warszawa. Organizujemy szkolenia biznesowe, seminaria i warsztaty zarówno w formule otwartej jak i zamkniętej d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa Grzybowska 77
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!