Certyfikowany Koordynator HACCP e-learning

O szkoleniu

Funkcja koordynatora HACCP pociąga za sobą konieczność realizacji wielu zadań tj. powołanie i współdziałanie z zespołem HACCP, przeprowadzenie analizy ryzyk, opracowanie szeregu dokumentów, wdrożenie ich i uświadomienie pracowników, sprawdzanie funkcjonowania. Oferowane szkolenie zawiera szczegółowe omówienie wszystkich zadań koordynatora związanych z przygotowaniem i wdrożeniem systemu HACCP. Krok po kroku prowadzi koordynatora. Wartością dodaną szkolenia są liczne przykłady i wzory dokumentów.

Dlaczego warto wziąć udział?

W zakresie wiedzy Uczestnik:

  • dysponuje wiedzą umożliwiającą powołanie i współdziałanie z zespołem HACCP,
  • dysponuje wiedzą do przeprowadzenia analizy ryzyk i opracowania dokumentacji zgodnej ze standardem HACCP.

W zakresie umiejętności Uczestnik:

  • zarządza procesem wdrożenia i utrzymania systemu HACCP w organizacji,
  • przeprowadza analizy i diagnozy problemów związanych z funkcjonowaniem systemu HACCP,
  • pełni funkcję Koordynatora HACCP, zapewniając zgodność z wymaganiami standardu.

W zakresie kompetencji społecznych Uczestnik:

  • buduje efektywne relacje z zespołem HACCP i innymi pracownikami,
  • przekazuje nowo zdobytą wiedzę i doświadczenie w zakresie HACCP, wspierając rozwój organizacji.
Kto powinien wziąć udział?
  • Kandydaci na Koordynatorów HACCP,
  • Wszyscy zainteresowani podnoszeniem kwalifikacji i wiedzy w dziedzinie HACCP.

Program szkolenia

MODUŁ 1: Wprowadzenie

  • zadania koordynatora HACCP


MODUŁ 2: Wdrożenie HACCP

  • ETAP 1 - Powołanie zakładowego zespołu ds. HACCP
  • ETAP 2 - Opisanie produktu
  • ETAP 3 - Przeznaczenie produktu/ów
  • ETAP 4 - Sporządzenie schematu technologicznego, zwanego też „diagramem przepływu"
  • ETAP 5 - Weryfikacja schematu technologicznego
  • ETAP 6 - Przeprowadzenie analizy zagrożeń - 1 zasada HACCP
  • ETAP 7 - Ustalenie krytycznych punktów kontroli - 2 zasada HACCP
  • ETAP 8 - Ustanowienie limitów krytycznych - 3 zasada HACCP
  • ETAP 9 - Ustanowienie systemu monitorowania CCP - 4 zasada HACCP
  • ETAP 10 - Ustalenie działań korygujących - 5 zasada HACCP
  • ETAP 11 - Weryfikacja systemu HACCP - 6 zasada HACCP
  • ETAP 12 - Opracowanie dokumentacji - 7 zasada HACCP


MODUŁ 3: Codex Alimentarius

  • wprowadzenie
  • ogólne zasady
  • zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwie żywności
  • produkcja pierwotna
  • projektowanie obiektów i urządzeń
  • szkolenie i kompetencje
  • utrzymywanie obiektu, czyszczenie, dezynfekcja i zwalczanie szkodników
  • systemy kontroli szkodników
  • gospodarka odpadami
  • higiena osobista
  • kontrola działania
  • kluczowe aspekty GMP
  • woda
  • dokumentacja i zapisy
  • procedury wycofania z rynku niebezpiecznej żywności
  • informacje o produkcje i świadomość konsumentów
  • transport
  • użytkowanie  i konserwacja
  • zastosowanie a audytach


MODUŁ 4: Procedura audytu wewnętrznego

  • procedura audytu wewnętrznego


MODUŁ 5: Wprowadzenie do audytowania

  • co to jest audyt?
  • dlaczego audytujemy?
  • rodzaje audytów


MODUŁ 6: Zakończenie audytu

  • ustalenia z audytu
  • dokumentowanie ustaleń
  • opis niezgodności
  • spotkanie zamykające


EGZAMIN KOŃCOWY

Czas trwania

6 godzin

Terminy i miejsca

Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.

Dostęp do e-learningu zostaje przesłany na maila. Szkolenie będzie aktywne przez 30 dni.

Rejestracja

Cena promocyjna
291
+23% VAT
Cena zawiera:
  • zniżkę 3% przy zgłoszeniu za pośrednictwem Eventis.pl (cena standardowa 300 zł)
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
  • certyfikat uczestnictwa
Zapisz się
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Dofinansowanie z Bazy Usług Rozwojowych.

Podczas wypełniania formularza rejestracji zaznacz opcję "Oświadczam, że udział będzie finansowany ze środków publicznych, proszę o wystawienie faktury z zerową stawką VAT."

Jeśli potrzebujesz zarejestrować organizatora w wewnętrznym systemie zamówień możesz zrobić to na dwa sposoby. W trakcie wypełniania zgłoszenia w polu Uwagi przekaż tą informację - opiekun szkolenia skontaktuje się w celu dopełnienia formalności. Możesz to również zrobić samodzielnie z użyciem poniższych danych:
  • Nazwa firmy: Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
  • Ulica i nr: Przasnyska 6b
  • Kod pocztowy: 01-756
  • Miejscowość: Warszawa
  • Numer NIP: 5241817900

Najszybszym sposobem kontaktu z organizatorem i uzyskania dodatkowych informacji jest wypełnienie formularza kontaktowego. Możesz też zadzwonić do organizatora.
Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Przeciągnij plik tutaj lub kliknij, żeby dodać.
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska Przasnyska 6b

Organizator

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska
Przasnyska 6b
woj. mazowieckie
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest firmą doradczo-szkoleniową, specjalizującą się we wdrażaniu i doskonaleniu systemów zarządzania. Projekty wdrożeniowe: * System zarządzania jakością zgodny z normą ISO 9001:2015, * System zarządzania...
Powiadomienia o nowych terminach

Zapisz się, aby otrzymywać powiadomienia o nowych terminach tego wydarzenia!