Certyfikowany Pełnomocnik ISO 22000:2018 e-learning

O szkoleniu

Szkolenie skierowane jest do osób chcących uzyskać kwalifikacje Pełnomocnika ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000. Materiał szkoleniowy został przygotowany tak, aby maksymalnie pomóc osobie pełniącej funkcję Pełnomocnika w przygotowaniu organizacji do certyfikacji i w utrzymywaniu systemu.

Dlaczego warto wziąć udział?

W zakresie wiedzy Uczestnik:

  • dysponuje wiedzą do samodzielnego wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, 
  • dysponuje wiedzą do kontrolowania procesów zachodzących w organizacji zgodnie z Systemem Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018.

W zakresie umiejętności Uczestnik:

  • kontroluje procesy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2018,
  • prognozuje, przeprowadza analizy i diagnozy problemów związanych z bezpieczeństwem żywności w organizacji, 
  • pełni funkcję Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w organizacji.

W zakresie kompetencji społecznych Uczestnik:

  • buduje relacje z innymi pracownikami i współpracownikami, 
  • przekazuje nowo zdobytą wiedzę i doświadczenie.
Kto powinien wziąć udział?
  • Kandydaci na Pełnomocników,
  • Wszyscy zainteresowani podnoszeniem kwalifikacji i wiedzy w dziedzinie zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacji.

Program szkolenia

MODUŁ 1: Powołanie i zadania pełnomocnika

  • kto to jest pełnomocnik
  • powołanie pełnomocnika
  • polityka bezpieczeństwa żywności
  • opracowanie dokumentacji systemu
  • szkolenie audytorów wewnętrznych
  • wdrożenie systemu i przeprowadzenie audytów
  • uruchomienie działań korygujących
  • opracowanie księgi bezpieczeństwa żywności
  • przygotowanie i przeprowadzenie przeglądu systemu


MODUŁ 2: Certyfikacja systemu

  • certyfikacja systemu
  • fazy audytu
  • raportowanie audytu
  • decyzja o przyznaniu certyfikatu
  • wydanie certyfikatu


MODUŁ 3: Struktura normy

  • czym jest norma
  • struktura normy
  • historia powstania normy
  • model PDCA
  • podejście procesowe oparte na ryzyku


MODUŁ 4: Omówienie wymagań normy


MODUŁ 5: HACCP

  • podstawowe informacje o HACCP
  • etapy wdrożenia systemu HACCP


MODUŁ 6: Codex Alimentarius

  • wprowadzenie
  • ogólne zasady
  • zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwie żywności
  • produkcja pierwotna
  • projektowanie obiektów i urządzeń
  • szkolenie i kompetencje
  • utrzymywanie obiektu, czyszczenie, dezynfekcja i zwalczanie szkodników
  • systemy kontroli szkodników
  • gospodarka odpadami
  • higiena osobista
  • kontrola działania
  • kluczowe aspekty GMP
  • woda
  • dokumentacja i zapisy
  • procedury wycofania z rynku niebezpiecznej żywności
  • informacje o produkcje i świadomość konsumentów
  • transport
  • użytkowanie  i konserwacja
  • zastosowanie a audytach


EGZAMIN KOŃCOWY

Czas trwania

6 godzin

Terminy i miejsca

Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.

Dostęp do e-learningu zostaje przesłany na maila. Szkolenie będzie aktywne przez 30 dni.

Rejestracja

Cena promocyjna
485
+23% VAT
Cena zawiera:
  • zniżkę 3% przy zgłoszeniu za pośrednictwem Eventis.pl (cena standardowa 500 zł)
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
  • certyfikat uczestnictwa
Zapisz się
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Dofinansowanie z Bazy Usług Rozwojowych.

Podczas wypełniania formularza rejestracji zaznacz opcję "Oświadczam, że udział będzie finansowany ze środków publicznych, proszę o wystawienie faktury z zerową stawką VAT."

Jeśli potrzebujesz zarejestrować organizatora w wewnętrznym systemie zamówień możesz zrobić to na dwa sposoby. W trakcie wypełniania zgłoszenia w polu Uwagi przekaż tą informację - opiekun szkolenia skontaktuje się w celu dopełnienia formalności. Możesz to również zrobić samodzielnie z użyciem poniższych danych:
  • Nazwa firmy: Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
  • Ulica i nr: Przasnyska 6b
  • Kod pocztowy: 01-756
  • Miejscowość: Warszawa
  • Numer NIP: 5241817900

Najszybszym sposobem kontaktu z organizatorem i uzyskania dodatkowych informacji jest wypełnienie formularza kontaktowego. Możesz też zadzwonić do organizatora.
Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Przeciągnij plik tutaj lub kliknij, żeby dodać.
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska Przasnyska 6b

Organizator

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska
Przasnyska 6b
woj. mazowieckie
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest firmą doradczo-szkoleniową, specjalizującą się we wdrażaniu i doskonaleniu systemów zarządzania. Projekty wdrożeniowe: * System zarządzania jakością zgodny z normą ISO 9001:2015, * System zarządzania...
Powiadomienia o nowych terminach

Zapisz się, aby otrzymywać powiadomienia o nowych terminach tego wydarzenia!