O szkoleniu
Szkolenie skierowane jest do osób chcących uzyskać kwalifikacje Pełnomocnika ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000. Materiał szkoleniowy został przygotowany tak, aby maksymalnie pomóc osobie pełniącej funkcję Pełnomocnika w przygotowaniu organizacji do certyfikacji i w utrzymywaniu systemu.
W zakresie wiedzy Uczestnik:
- dysponuje wiedzą do samodzielnego wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności,
- dysponuje wiedzą do kontrolowania procesów zachodzących w organizacji zgodnie z Systemem Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018.
W zakresie umiejętności Uczestnik:
- kontroluje procesy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2018,
- prognozuje, przeprowadza analizy i diagnozy problemów związanych z bezpieczeństwem żywności w organizacji,
- pełni funkcję Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w organizacji.
W zakresie kompetencji społecznych Uczestnik:
- buduje relacje z innymi pracownikami i współpracownikami,
- przekazuje nowo zdobytą wiedzę i doświadczenie.
- Kandydaci na Pełnomocników,
- Wszyscy zainteresowani podnoszeniem kwalifikacji i wiedzy w dziedzinie zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacji.
Program szkolenia
MODUŁ 1: Powołanie i zadania pełnomocnika
- kto to jest pełnomocnik
- powołanie pełnomocnika
- polityka bezpieczeństwa żywności
- opracowanie dokumentacji systemu
- szkolenie audytorów wewnętrznych
- wdrożenie systemu i przeprowadzenie audytów
- uruchomienie działań korygujących
- opracowanie księgi bezpieczeństwa żywności
- przygotowanie i przeprowadzenie przeglądu systemu
MODUŁ 2: Certyfikacja systemu
- certyfikacja systemu
- fazy audytu
- raportowanie audytu
- decyzja o przyznaniu certyfikatu
- wydanie certyfikatu
MODUŁ 3: Struktura normy
- czym jest norma
- struktura normy
- historia powstania normy
- model PDCA
- podejście procesowe oparte na ryzyku
MODUŁ 4: Omówienie wymagań normy
MODUŁ 5: HACCP
- podstawowe informacje o HACCP
- etapy wdrożenia systemu HACCP
MODUŁ 6: Codex Alimentarius
- wprowadzenie
- ogólne zasady
- zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwie żywności
- produkcja pierwotna
- projektowanie obiektów i urządzeń
- szkolenie i kompetencje
- utrzymywanie obiektu, czyszczenie, dezynfekcja i zwalczanie szkodników
- systemy kontroli szkodników
- gospodarka odpadami
- higiena osobista
- kontrola działania
- kluczowe aspekty GMP
- woda
- dokumentacja i zapisy
- procedury wycofania z rynku niebezpiecznej żywności
- informacje o produkcje i świadomość konsumentów
- transport
- użytkowanie i konserwacja
- zastosowanie a audytach
EGZAMIN KOŃCOWY
Czas trwania
6 godzin
Terminy i miejsca
Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Rejestracja
- zniżkę 3% przy zgłoszeniu za pośrednictwem Eventis.pl (cena standardowa 500 zł)
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
- certyfikat uczestnictwa
Brak miejsc. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
- Nazwa firmy: Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
- Ulica i nr: Przasnyska 6b
- Kod pocztowy: 01-756
- Miejscowość: Warszawa
- Numer NIP: 5241817900
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Organizator
