O szkoleniu
Jeżeli otrzymaliście Państwo propozycję bycia Audytorem wewnętrznych HACCP i nie wiecie jeszcze jakie czekają Was wyzwania to zapraszamy do zapoznania się z naszym szkoleniem. Zawiera ono szczegółowe omówienie wszystkich zadań związanych z przygotowaniem się i przeprowadzeniem audytu wewnętrznego HACCP łącznie z wymaganiami standardu, które mają być sprawdzane.
W zakresie wiedzy Uczestnik:
- dysponuje wiedzą do samodzielnego zorganizowania audytu wewnętrznego,
- dysponuje wiedzą do kontrolowania procesów zachodzących w organizacji zgodnie ze standardem HACCP.
W zakresie umiejętności Uczestnik:
- kontroluje procesy zarządzania standardem HACCP,
- prognozuje, przeprowadza analizy i diagnozy problemów związanych z HACCP w organizacji,
- pełni funkcję Audytora Wewnętrznego HACCP w organizacji.
W zakresie kompetencji społecznych Uczestnik:
- buduje relacje z innymi pracownikami i współpracownikami,
- przekazuje nowo zdobytą wiedzę i doświadczenie.
- Kandydaci na Audytorów wewnętrznych,
- Wszyscy zainteresowani podnoszeniem kwalifikacji i wiedzy w dziedzinie HACCP.
Program szkolenia
MODUŁ 1: Wprowadzenie do audytowania
- co to jest audyt
- dlaczego audytujemy
- rodzaje audytów
MODUŁ 2: Zadania audytora wewnętrznego
- kto może być audytorem
- wiedza i umiejętności
- procedura audytu wewnętrznego
- o audycie
MODUŁ 3: Wdrożenie HACCP
- ETAP 1 - Powołanie zakładowego zespołu ds. HACCP
- ETAP 2 - Opisanie produktu
- ETAP 3 - Przeznaczenie produktu/ów
- ETAP 4 - Sporządzenie schematu technologicznego, zwanego też „diagramem przepływu"
- ETAP 5 - Weryfikacja schematu technologicznego
- ETAP 6 - Przeprowadzenie analizy zagrożeń - 1 zasada HACCP
- ETAP 7 - Ustalenie krytycznych punktów kontroli - 2 zasada HACCP
- ETAP 8 - Ustanowienie limitów krytycznych - 3 zasada HACCP
- ETAP 9 - Ustanowienie systemu monitorowania CCP - 4 zasada HACCP
- ETAP 10 - Ustalenie działań korygujących - 5 zasada HACCP
- ETAP 11 - Weryfikacja systemu HACCP - 6 zasada HACCP
- ETAP 12 - Opracowanie dokumentacji - 7 zasada HACCP
MODUŁ 4: Codex Alimentarius
- wprowadzenie
- ogólne zasady
- zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwie żywności
- produkcja pierwotna
- projektowanie obiektów i urządzeń
- szkolenie i kompetencje
- utrzymywanie obiektu, czyszczenie, dezynfekcja i zwalczanie szkodników
- systemy kontroli szkodników
- gospodarka odpadami
- higiena osobista
- kontrola działania
- kluczowe aspekty GMP
- woda
- dokumentacja i zapisy
- procedury wycofania z rynku niebezpiecznej żywności
- informacje o produkcje i świadomość konsumentów
- transport
- użytkowanie i konserwacja
- zastosowanie a audytach
MODUŁ 5: Procedura audytu wewnętrznego
- procedura audytu wewnętrznego
MODUŁ 6: Przygotowanie do audytu
- ustalenie programu audytu
- przygotowanie do audytu
- kogo i co audytujemy
- pytania
MODUŁ 7: Przeprowadzenie audytu
- przebieg audytu
- spotkanie otwierające
- techniki audytowania
- scenki audytowe
MODUŁ 8: Komunikacja podczas audytu
MODUŁ 9: Zakończenie audytu
- ustalenia z audytu
- dokumentowanie ustaleń
- opis niezgodności
- spotkanie zamykające
ARKUSZ PYTAŃ KONTROLNYCH - DODATEK
EGZAMIN KOŃCOWY
Czas trwania
10 godzin
Terminy i miejsca
Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Rejestracja
- zniżkę 3% przy zgłoszeniu za pośrednictwem Eventis.pl (cena standardowa 300 zł)
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
- certyfikat uczestnictwa
Brak miejsc. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
- Nazwa firmy: Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
- Ulica i nr: Przasnyska 6b
- Kod pocztowy: 01-756
- Miejscowość: Warszawa
- Numer NIP: 5241817900
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Organizator
