Certyfikowany Audytor Wewnętrzny ISO 22000:2018 e-learning

O szkoleniu

Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych. Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Audytora Wewnętrznego ISO do pełnienia obowiązków w ramach wdrożenia i utrzymywania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Każdy Audytor wewnętrzny ISO jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy.

Dlaczego warto wziąć udział?

W zakresie wiedzy Uczestnik:

  • dysponuje wiedzą do samodzielnego zorganizowania audytu wewnętrznego, 
  • dysponuje wiedzą do kontrolowania procesów zachodzących w organizacji zgodnie z Systemem Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018.

W zakresie umiejętności Uczestnik:

  • kontroluje procesy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2018,
  • prognozuje, przeprowadza analizy i diagnozy problemów związanych z bezpieczeństwem żywności w organizacji, 
  • pełni funkcję Audytora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w organizacji.

W zakresie kompetencji społecznych Uczestnik:

  • buduje relacje z innymi pracownikami i współpracownikami, 
  • przekazuje nowo zdobytą wiedzę i doświadczenie.
Kto powinien wziąć udział?
  • Kandydaci na Audytorów wewnętrznych,
  • Wszyscy zainteresowani podnoszeniem kwalifikacji i wiedzy w dziedzinie zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacji.

Program szkolenia

MODUŁ 1: Wprowadzenie do audytowania

  • co to jest audyt
  • dlaczego audytujemy
  • rodzaje audytów


MODUŁ 2: Zadania audytora wewnętrznego

  • ciągłe doskonalenie
  • kto może być audytorem
  • wiedza i umiejętności
  • procedura audytu wewnętrznego
  • o audycie


MODUŁ 3: Struktura normy

  • czym jest norma
  • struktura normy
  • historia powstania normy
  • model PDCA
  • podejście procesowe oparte na ryzyku


MODUŁ 4: Omówienie wymagań normy


MODUŁ 5: HACCP

  • podstawowe informacje o HACCP
  • etapy wdrożenia systemu HACCP


MODUŁ 6: Codex Alimentarius

  • wprowadzenie
  • ogólne zasady
  • zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwie żywności
  • produkcja pierwotna
  • projektowanie obiektów i urządzeń
  • szkolenie i kompetencje
  • utrzymywanie obiektu, czyszczenie, dezynfekcja i zwalczanie szkodników
  • systemy kontroli szkodników
  • gospodarka odpadami
  • higiena osobista
  • kontrola działania
  • kluczowe aspekty GMP
  • woda
  • dokumentacja i zapisy
  • procedury wycofania z rynku niebezpiecznej żywności
  • informacje o produkcje i świadomość konsumentów
  • transport
  • użytkowanie  i konserwacja
  • zastosowanie a audytach


MODUŁ 7: Przygotowanie do audytu

  • ustalenie programu audytu
  • przygotowanie do audytu
  • kogo i co audytujemy
  • w praktyce: ryzyko
  • pytania


MODUŁ 8: Przeprowadzenie audytu

  • przebieg audytu
  • spotkanie otwierające
  • techniki audytowania
  • scenki audytowe


MODUŁ 9: Ustalenia z audytu

  • historia pewnego audytu


MODUŁ 10: Komunikacja podczas audytu


MODUŁ 11: Zakończenie audytu

  • ustalenia z audytu
  • dokumentowanie ustaleń
  • opis niezgodności
  • spotkanie zamykające


EGZAMIN KOŃCOWY

Czas trwania

10 godzin

Terminy i miejsca

Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.

Dostęp do e-learningu zostaje przesłany na maila. Szkolenie będzie aktywne przez 30 dni.

Rejestracja

Cena promocyjna
291
+23% VAT
Cena zawiera:
  • zniżkę 3% przy zgłoszeniu za pośrednictwem Eventis.pl (cena standardowa 300 zł)
  • udział w zajęciach
  • materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
  • certyfikat uczestnictwa
Zapisz się
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.

Dofinansowanie z Bazy Usług Rozwojowych

Podczas wypełniania formularza rejestracji zaznacz opcję "Oświadczam, że udział będzie finansowany ze środków publicznych, proszę o wystawienie faktury z zerową stawką VAT."

Jeśli potrzebujesz zarejestrować organizatora w wewnętrznym systemie zamówień możesz zrobić to na dwa sposoby. W trakcie wypełniania zgłoszenia w polu Uwagi przekaż tą informację - opiekun szkolenia skontaktuje się w celu dopełnienia formalności. Możesz to również zrobić samodzielnie z użyciem poniższych danych:
  • Nazwa firmy: Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
  • Ulica i nr: Przasnyska 6b
  • Kod pocztowy: 01-756
  • Miejscowość: Warszawa
  • Numer NIP: 5241817900

Najszybszym sposobem kontaktu z organizatorem i uzyskania dodatkowych informacji jest wypełnienie formularza kontaktowego. Możesz też zadzwonić do organizatora.
Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Przeciągnij plik tutaj lub kliknij, żeby dodać.
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska Przasnyska 6b

Organizator

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM Sp. z o.o.
01-756 Warszawa, Polska
Przasnyska 6b
woj. mazowieckie
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest firmą doradczo-szkoleniową, specjalizującą się we wdrażaniu i doskonaleniu systemów zarządzania. Projekty wdrożeniowe: * System zarządzania jakością zgodny z normą ISO 9001:2015, * System zarządzania...
Powiadomienia o nowych terminach

Zapisz się, aby otrzymywać powiadomienia o nowych terminach tego wydarzenia!