Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/pelnomocnik-zintegrowanego-systemu-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci-iso-22000-haccp-ifs-brc-75439-id570

Informacje o szkoleniu

  • Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, HACCP, IFS, BRC


    ID szkolenia: 75439
    Typ: Szkolenia
    Kategoria: Jakość Produkcja Zarządzanie
  • Termin szkolenia:

    Adres szkolenia:

    DEKRA Business Garden Wrocław
    Konstruktorska 12 A
    02-673 Warszawa
    Godziny zajęć (czas trwania):
    09:00-16:00
    3 dni
  • Organizator szkolenia:

    DEKRA Polska Sp. z o.o.
    ul. Rzymowskiego 28
    02-697 Warszawa
    woj. mazowieckie
    O firmie Inne oferty firmy
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Celem szkolenia jest: Nauczenie opracowywania dokumentacji oraz sprawowania nadzoru nad funkcjonowaniem Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności [SZBŻ]. Nauczenie koordynowania prac związanych z przeprowadzaniem auditów wewnętrznych oraz działań korekcyjnych/ korygujących/ zapobiegawczych. Przekazanie wiedzy nt. uwarunkowań związanych z funkcjonowaniem SZBŻ.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie przeznaczone jest dla kadry kierowniczej oraz kandydatów na Pełnomocników ds.Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (SZBŻ).

Program szkolenia:

Dzień 1

Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu 

Rola Kierownictwa i Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

Korzyści i trudności we wdrożeniu SZBŻ 

  • Cechy i zadania Pełnomocnika ds. SZBŻ

Regulacje prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności

Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności

Podstawowe wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v6.1 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ 

  • Standardy zewnętrzne, 
  • Infrastruktura, 
  • Media, 
  • Urządzenia 
  • Pomieszczenia socjalne, 
  • Kontrola zanieczyszczeń fizycznych i chemicznych, 
  • Urządzenia do wykrywania ciał obcych, 
  • Utrzymanie zakładu w czystości,
  • Odpady

Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v6.1 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ

  • Kontrola szkodników
  • Magazynowanie
  • Transport

Podsumowanie dnia pierwszego 

Dzień 2 

Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia

Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v6.1 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ

  • Alergeny 
  • Opakowania
  • Kontrola procesu
  • Etykietowanie i kontrola opakowań
  • Kalibracja urządzeń pomiarowych

 

  • Szkolenie
  • Higiena osobista
  • Odzież robocza
  • Etapy i Zasady systemu HACCP

Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v6.1 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ

  • Polityka, cele dotyczące jakości
  • Zatwierdzanie i monitorowanie dostawcy
  • Kontrola dostaw
  • Wyrób niezgodny
  • Incydenty
  • Identyfikowalność
  • Wycofanie produktu z rynku
  • Reklamacje

Podsumowanie drugiego dnia szkolenia 

  • Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem trzeciego dnia szkolenia
  • Dokumentacja i zapisy SZBŻ

Warsztaty: opracowanie zasad nadzoru nad dokumentacją i zapisami

Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

  • definicja auditu
  • cele i rodzaje auditów
  • cykl auditu wewnętrznego
  • harmonogram auditów
  • wyznaczenie auditorów
  • wymagania dla auditora
  • procedura auditu  
  • klasyfikacja niezgodności
  • kryteria oceny auditorów

Warsztaty: opracowanie procedury auditów wewnętrznych

Działania korygujące i zapobiegawcze

Warsztaty: określenie działań korygujących/zapobiegających wynikających z przedstawionych sytuacji

Przegląd zarządzania

Certyfikacja

Test sprawdzający wiedzę

Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu

Informacje o prelegentach:

Trener DEKRA

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 2449 zł + 23% VAT za osobę

Cena zawiera:

udział w szkoleniu,powszechnie akceptowany certyfikat/zaświadczenie DEKRA, materiały szkoleniowe, materiały piśmiennicze, egzamin (jeśli dotyczy), serwis kawowy, obiad.

Dostępne zniżki:

  • 10% dla firm, które zgłoszą co najmniej 2 osoby na jedno szkolenie.
  • 5% dla osób, które zgłoszą się co najmniej na 3 tygodnie przed planowaną datą szkolenia.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.


Wydarzenie: Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, HACCP, IFS, BRC