Szkolenie: Wymagania GMP, GHP oraz system HACCP

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...
Kategoria:

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/wymagania-gmp-ghp-oraz-system-haccp-58386-id430

Informacje o szkoleniu

  • Wymagania GMP, GHP oraz system HACCP


    ID szkolenia: 58386
    Kategoria: Szkolenia i Kursy
    Branża/temat: Jakość
  • Adres szkolenia:

    Warszawa
    Warszawa
    Warszawa
    woj. mazowieckie
  • Termin szkolenia:

    Data: 20.05.2016
    Godziny zajęć (czas trwania):
    1dzień/8h
  • Organizator szkolenia:

    INCERT
    Kolumba 88-89
    70-035 Szczecin
    woj. zachodniopomorskie
    O firmie Inne oferty firmy
INCERT
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia i Kursy

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) zawierającego zasady GHP -Good Hygienic Practice (Dobra Praktyka Higieniczna) i GMP - Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Produkcyjna) – według siedmiu zasad i dwunastu etapów zawartych w Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy)

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie zostało specjalnie stworzone dla osób potrzebujących podnieść swoje kwalifikacje z zakresu Strategii Bezpieczeństwa Żywności, podstawowych założeń prawa żywnościowego. Każda osoba mająca nawet minimalny kontakt z żywnością powinna być zapoznana z system HACCP, który jest przedmiotem wymagań unijnych i polskich przepisów prawa.

Program szkolenia:

1. Strategia Bezpieczeństwa Żywności, podstawowe założenia prawa żywnościowego.
2. Podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce i UE.
3. Terminologia związana z systemem HACCP.
4. Zasady GHP, GMP w praktyce, zasady i etapy realizacyjne systemu HACCP.
5. Praktyczne zastosowanie drzewa decyzyjnego.
6. Nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności, system kontroli w Polsce.
7. Podstawowe dokumenty GHP, GMP, HACCP.
8. Rola kierownictwa i pracowników w systemie HACCP
9. Korzyści z wdrożenia systemu HACCP oraz najczęściej napotykane trudności w procesie budowy i wdrażania systemu.

Informacje o prelegentach:

Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 492 zł - osoby niestudiujące
  • 307,50 zł - studenci

Cena zawiera:

profesjonalne materiały szkoleniowe, poczęstunek kawowy, po zdaniu testu uzyskanie prestiżowych certyfikatów INCERT,

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Aby zgłosić swoje uczestnictwo w szkoleniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie www.incert.pl (http://www.incert.pl/kontakt/zgloszenie-na-szkolenie)
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Szkolenie, kurs: Wymagania GMP, GHP oraz system HACCP