O szkoleniu
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) zawierającego zasady GHP -Good Hygienic Practice (Dobra Praktyka Higieniczna) i GMP - Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Produkcyjna) – według siedmiu zasad i dwunastu etapów zawartych w Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy)
Kto powinien wziąć udział?
Szkolenie zostało specjalnie stworzone dla osób potrzebujących podnieść swoje kwalifikacje z zakresu Strategii Bezpieczeństwa Żywności, podstawowych założeń prawa żywnościowego. Każda osoba mająca nawet minimalny kontakt z żywnością powinna być zapoznana z system HACCP, który jest przedmiotem wymagań unijnych i polskich przepisów prawa.
Program szkolenia
1. Strategia Bezpieczeństwa Żywności, podstawowe założenia prawa żywnościowego.
2. Podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce i UE.
3. Terminologia związana z systemem HACCP.
4. Zasady GHP, GMP w praktyce, zasady i etapy realizacyjne systemu HACCP.
5. Praktyczne zastosowanie drzewa decyzyjnego.
6. Nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności, system kontroli w Polsce.
7. Podstawowe dokumenty GHP, GMP, HACCP.
8. Rola kierownictwa i pracowników w systemie HACCP
9. Korzyści z wdrożenia systemu HACCP oraz najczęściej napotykane trudności w procesie budowy i wdrażania systemu.
2. Podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce i UE.
3. Terminologia związana z systemem HACCP.
4. Zasady GHP, GMP w praktyce, zasady i etapy realizacyjne systemu HACCP.
5. Praktyczne zastosowanie drzewa decyzyjnego.
6. Nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności, system kontroli w Polsce.
7. Podstawowe dokumenty GHP, GMP, HACCP.
8. Rola kierownictwa i pracowników w systemie HACCP
9. Korzyści z wdrożenia systemu HACCP oraz najczęściej napotykane trudności w procesie budowy i wdrażania systemu.
Czas trwania
1dzień/8h
Prelegenci

Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.
Rejestracja
Wybierz termin:
Cena 1
osoby niestudiujące
492
zł
Cena zawiera:
- profesjonalne materiały szkoleniowe, poczęstunek kawowy, po zdaniu testu uzyskanie prestiżowych certyfikatów INCERT,
Zapisz się
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Cena 2
studenci
307
zł
Cena zawiera:
- profesjonalne materiały szkoleniowe, poczęstunek kawowy, po zdaniu testu uzyskanie prestiżowych certyfikatów INCERT,
Zapisz się
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Organizator
FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o przejście do sekcji
Zapisz się, aby
wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje
się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.
Aby zgłosić swoje uczestnictwo w szkoleniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie www.incert.pl (http://www.incert.pl/kontakt/zgloszenie-na-szkolenie)
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
- Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas! lub zadzwoń!
Kontakt
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
INCERT
70-035 Szczecin
Kolumba 88-89