Szkolenie

Może ciasteczko? Czyli jak zgodnie z RODO pozyskiwać zgodę na pliki cookie

O szkoleniu

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do udziału w naszym nowym szkoleniu Może ciasteczko? Czyli jak zgodnie z RODO pozyskiwać zgodę na pliki cookie. Szkolenie, które poprowadzi ekspert ENSI, skierowane jest do inspektorów ochrony danych oraz osób zajmujących się ochroną danych osobowych w organizacjach.

Podczas szkolenia omówione zostaną najważniejsze aspekty dopuszczalności stosowania plików cookie z uwzględnieniem przepisów prawnych, orzecznictwa oraz wytycznych organów.
Uczestnicy szkolenia dowiedzą się m.in.:
- czym są pliki cookie i jakie typy cookie rozróżniamy
- w jakich sytuacjach niezbędne jest uzyskanie zgody użytkownika na pliki cookie
- jakie są różnice pomiędzy zgodą na pliki cookie a zgodą na przetwarzanie danych osobowych
- jakie warunki powinna spełniać zgoda na pliki cookie
- jakie są najczęściej popełniane błędy przy pozyskiwaniu zgody na cookie oraz
- czy należy informować użytkownika strony gdy stosujemy pliki cookie, czyli jak tworzyć Polityki cookie
Udział w szkoleniu zostanie potwierdzony zaświadczeniem przesłanym Uczestnikowi w formie elektronicznej. Przewidywany czas szkolenia - 2 godziny zegarowe.

Nasze szkolenia prowadzone są przez specjalistów - praktyków posiadających wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu organizacji do wypełnienia wymogów ustawy o ochronie danych osobowych, w przygotowaniu organizacji do wdrożenia RODO (od momentu wejścia Rozporządzenia w życie), a także w prowadzeniu szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych. Prowadzący uczestniczą lub uczestniczyli w projektach wdrożenia RODO w ponad 100 organizacjach w Polsce. Pełnią także, w ramach outsourcingu, funkcję inspektora ochrony danych w podmiotach różnych branż w Polsce.

*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

Zapraszamy!
Kto powinien wziąć udział?

Szkolenie skierowane jest do inspektorów ochrony danych oraz osób zajmujących się ochroną danych osobowych w organizacjach

Program szkolenia

Podczas szkolenia omówione zostaną najważniejsze aspekty dopuszczalności stosowania plików cookie z uwzględnieniem przepisów prawnych, orzecznictwa oraz wytycznych organów.

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się m.in.:

  • czym są pliki cookie i jakie typy cookie rozróżniamy
  • w jakich sytuacjach niezbędne jest uzyskanie zgody użytkownika na pliki cookie
  • jakie są różnice pomiędzy zgodą na pliki cookie a zgodą na przetwarzanie danych osobowych
  • jakie warunki powinna spełniać zgoda na pliki cookie
  • jakie są najczęściej popełniane błędy przy pozyskiwaniu zgody na cookie oraz
  • czy należy informować użytkownika strony gdy stosujemy pliki cookie, czyli jak tworzyć Polityki cookie

 

Czas trwania

przewidywany czas szkolenia - 2 godziny zegarowe

Prelegenci

Cytat

Nasze szkolenia prowadzone są przez specjalistów - praktyków posiadających wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu organizacji do wypełnienia wymogów ustawy o ochronie danych osobowych, w przygotowaniu organizacji do wdrożenia RODO (od momentu wejścia Rozporządzenia w życie), a także w prowadzeniu szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych. Prowadzący uczestniczą lub uczestniczyli w projektach wdrożenia RODO w ponad 100 organizacjach w Polsce. Pełnią także, w ramach outsourcingu, funkcję inspektora ochrony danych w podmiotach różnych branż w Polsce.

Gdzie i kiedy

Online 24 września 2020

Gdzie i kiedy

Online 27 sierpnia 2020

Zapisz się

Cena 1
zł netto + 23% VAT za osobę
249 PLN
Cena zawiera:
  • udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe (prezentacja w formie pliku .pdf), zaświadczenie o udziale w szkoleniu on-line
Zapisz się

Organizator

European Network Security Institute Sp. z o.o.
00-141 Warszawa
al. Jana Pawła II 34
woj. mazowieckie
ENSI – najbardziej doświadczony w Polsce Zespół Ekspertów, który od ponad 15 lat pomaga organizacjom skutecznie rozwiązywać problemy związane z bezpieczeństwem informacji we wszystkich jego obszarach, obejmujących zarówno tajemnice biznesowe, d...
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Prosimy o przejście do sekcji Zapisz się, aby wypełnić formularz zgłoszenia w wydarzeniu. Po jego wysłaniu organizator skontaktuje się celem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia i przekazania szczegółów organizacyjnych.

  • Prosimy o wysłanie zgłoszenia mailem na adres info@ensi.net. 
  • Podanie danych kontaktowych jest dobrowolne, ale niezbędne do organizacji szkolenia. Na podany adres e-mail i numer telefonu będziemy przekazywać informacje dotyczące szkolenia.
  • Przesłanie zgłoszenia udziału jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu.
  • Po otrzymaniu zgłoszenia, potwierdzimy jego przyjęcie poprzez wiadomość zwrotną, do której dołączymy fakturę proforma. 
  • Po zaksięgowaniu wpłaty wystawimy fakturę elektroniczną i wyślemy na adres, z którego wpłynęło zgłoszenie (chyba, że w zgłoszeniu został wskazany inny adres do wysyłki faktury).

Do udziału w szkoleniu potrzebne jest szybkie i stabilne łącze internetowe, komputer bądź urządzenie przenośne (niezbędne będzie pobranie ogólnodostępnej aplikacji ze sklepu z aplikacjami z systemem iOS lub sklepu Google Play). Prosimy o zainstalowanie jednej z przeglądarek internetowych: Internet Explorer 11, Microsoft Edge, najnowsze wersje Chrome i Firefox.

Kontakt

Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz

Uzupełnij pole
Wybierz termin wydarzenia
Uzupełnij pole
Uzupełnij pole
Uzupełnij wiadomość
Potwierdź, że nie jesteś botem.
Musisz zaakceptować regulamin.

Dane kontaktowe

European Network Security Institute Sp. z o.o.
00-141 Warszawa al. Jana Pawła II 34
Darmowy biuletyn informacyjny

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych wydarzeniach!