Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/moze-ciasteczko-czyli-jak-zgodnie-z-rodo-pozyskiwac-zgode-na-pliki-cookie-73241-id54

Informacje o szkoleniu

  • Może ciasteczko? Czyli jak zgodnie z RODO pozyskiwać zgodę na pliki cookie


    ID szkolenia: 73241
    Typ: Szkolenia
    Kategoria: Prawo
  • Termin szkolenia:

    Informacje o platformie szkoleniowej oraz wymaganiach technicznych:

    Do udziału w szkoleniu potrzebne jest szybkie i stabilne łącze internetowe, komputer bądź urządzenie przenośne (niezbędne będzie pobranie ogólnodostępnej aplikacji ze sklepu z aplikacjami z systemem iOS lub sklepu Google Play). Prosimy o zainstalowanie jednej z przeglądarek internetowych: Internet Explorer 11, Microsoft Edge, najnowsze wersje Chrome i Firefox.
    Godziny zajęć (czas trwania):
    przewidywany czas szkolenia - 2 godziny zegarowe
  • Organizator szkolenia:

    European Network Security Institute Sp. z o.o.
    al. Jana Pawła II 34
    00-141 Warszawa
    woj. mazowieckie
    O firmie Inne oferty firmy
European Network Security Institute Sp. z o.o.
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do udziału w naszym nowym szkoleniu Może ciasteczko? Czyli jak zgodnie z RODO pozyskiwać zgodę na pliki cookie. Szkolenie, które poprowadzi ekspert ENSI, skierowane jest do inspektorów ochrony danych oraz osób zajmujących się ochroną danych osobowych w organizacjach.

Podczas szkolenia omówione zostaną najważniejsze aspekty dopuszczalności stosowania plików cookie z uwzględnieniem przepisów prawnych, orzecznictwa oraz wytycznych organów.
Uczestnicy szkolenia dowiedzą się m.in.:
- czym są pliki cookie i jakie typy cookie rozróżniamy
- w jakich sytuacjach niezbędne jest uzyskanie zgody użytkownika na pliki cookie
- jakie są różnice pomiędzy zgodą na pliki cookie a zgodą na przetwarzanie danych osobowych
- jakie warunki powinna spełniać zgoda na pliki cookie
- jakie są najczęściej popełniane błędy przy pozyskiwaniu zgody na cookie oraz
- czy należy informować użytkownika strony gdy stosujemy pliki cookie, czyli jak tworzyć Polityki cookie
Udział w szkoleniu zostanie potwierdzony zaświadczeniem przesłanym Uczestnikowi w formie elektronicznej. Przewidywany czas szkolenia - 2 godziny zegarowe.

Nasze szkolenia prowadzone są przez specjalistów - praktyków posiadających wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu organizacji do wypełnienia wymogów ustawy o ochronie danych osobowych, w przygotowaniu organizacji do wdrożenia RODO (od momentu wejścia Rozporządzenia w życie), a także w prowadzeniu szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych. Prowadzący uczestniczą lub uczestniczyli w projektach wdrożenia RODO w ponad 100 organizacjach w Polsce. Pełnią także, w ramach outsourcingu, funkcję inspektora ochrony danych w podmiotach różnych branż w Polsce.

*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

Zapraszamy!

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie skierowane jest do inspektorów ochrony danych oraz osób zajmujących się ochroną danych osobowych w organizacjach

Program szkolenia:

Podczas szkolenia omówione zostaną najważniejsze aspekty dopuszczalności stosowania plików cookie z uwzględnieniem przepisów prawnych, orzecznictwa oraz wytycznych organów.

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się m.in.:

  • czym są pliki cookie i jakie typy cookie rozróżniamy
  • w jakich sytuacjach niezbędne jest uzyskanie zgody użytkownika na pliki cookie
  • jakie są różnice pomiędzy zgodą na pliki cookie a zgodą na przetwarzanie danych osobowych
  • jakie warunki powinna spełniać zgoda na pliki cookie
  • jakie są najczęściej popełniane błędy przy pozyskiwaniu zgody na cookie oraz
  • czy należy informować użytkownika strony gdy stosujemy pliki cookie, czyli jak tworzyć Polityki cookie

 

Informacje o prelegentach:

Nasze szkolenia prowadzone są przez specjalistów - praktyków posiadających wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu organizacji do wypełnienia wymogów ustawy o ochronie danych osobowych, w przygotowaniu organizacji do wdrożenia RODO (od momentu wejścia Rozporządzenia w życie), a także w prowadzeniu szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych. Prowadzący uczestniczą lub uczestniczyli w projektach wdrożenia RODO w ponad 100 organizacjach w Polsce. Pełnią także, w ramach outsourcingu, funkcję inspektora ochrony danych w podmiotach różnych branż w Polsce.

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 249 zł netto + 23% VAT za osobę

Cena zawiera:

udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe (prezentacja w formie pliku .pdf), zaświadczenie o udziale w szkoleniu on-line

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

  • Prosimy o wysłanie zgłoszenia mailem na adres info@ensi.net. 
  • Podanie danych kontaktowych jest dobrowolne, ale niezbędne do organizacji szkolenia. Na podany adres e-mail i numer telefonu będziemy przekazywać informacje dotyczące szkolenia.
  • Przesłanie zgłoszenia udziału jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu.
  • Po otrzymaniu zgłoszenia, potwierdzimy jego przyjęcie poprzez wiadomość zwrotną, do której dołączymy fakturę proforma. 
  • Po zaksięgowaniu wpłaty wystawimy fakturę elektroniczną i wyślemy na adres, z którego wpłynęło zgłoszenie (chyba, że w zgłoszeniu został wskazany inny adres do wysyłki faktury).

Wydarzenie: Może ciasteczko? Czyli jak zgodnie z RODO pozyskiwać zgodę na pliki cookie