O szkoleniu
Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom wiedzy oraz najnowszych aktualizacji w zakresie wymagań standardu BRC wydanie 9.
W trakcie szkolenia, uczestnicy zapoznają się z fundamentalnymi i specyficznymi wymaganiami najnowszej wersji standardu BRC wersja 9. Ponadto dowiedzą się m.in. jak kształtować i wdrażać kulturę bezpieczeństwa żywności w zakładzie; poznają powiązania między systemem HACCP a standardem BRC; zdobędą wiedzę z zakresu weryfikacji wewnętrznej BRC (tj. poprzez audity wewnętrzne oraz przeglądy systemu BRC).
- Pracownicy odpowiedzialni za wdrożenie i utrzymanie systemu w zgodności ze standardem BRC
Program szkolenia
- Porównanie nowych wymagań w odniesieniu do wydania 8 standardu
- Rozszerzenie opcji auditów, obowiązek auditu niezapowiedzianego
- Zmiany w wymaganiach dotyczących planu HACCP
- Kontynuacja rozszerzenia wymagań w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności
- Dodatkowe wymagania w celu zapewnienia autentyczności produkowanej żywności
- Nowe wymagania dotyczące urządzeń wykorzystywanych w zakładzie
- Kontakt krzyżowy jako źródło skażenia alergenami
- Nowa sekcja wymagań dotyczących zwierząt
- Kontynuacja zwiększania nadzoru nad zużyciem etykiet
- Nowe wymagania dotyczące stref wysokiego ryzyka i wysokiej ostrożności
Czas trwania
Terminy i miejsca
Zapoznaj się z aktualnymi terminami tego szkolenia bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Rejestracja
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowo-konferencyjne
- certyfikat uczestnictwa
- 10% przy zgłoszeniu min. 2 osób
Brak miejsc. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Termin nieaktualny. Wybierz inny termin powyżej, bądź wypełnij formularz, aby zapytać o planowane nowe terminy.
Organizator

Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
Masz pytania? Napisz do nas
