O szkoleniu
Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom wiedzy oraz najnowszych aktualizacji w zakresie wymagań standardu BRC wydanie 9.
W trakcie szkolenia, uczestnicy zapoznają się z fundamentalnymi i specyficznymi wymaganiami najnowszej wersji standardu BRC wersja 9. Ponadto dowiedzą się m.in. jak kształtować i wdrażać kulturę bezpieczeństwa żywności w zakładzie; poznają powiązania między systemem HACCP a standardem BRC; zdobędą wiedzę z zakresu weryfikacji wewnętrznej BRC (tj. poprzez audity wewnętrzne oraz przeglądy systemu BRC).
- Pracownicy odpowiedzialni za wdrożenie i utrzymanie systemu w zgodności ze standardem BRC
Program szkolenia
- Porównanie nowych wymagań w odniesieniu do wydania 8 standardu
- Rozszerzenie opcji auditów, obowiązek auditu niezapowiedzianego
- Zmiany w wymaganiach dotyczących planu HACCP
- Kontynuacja rozszerzenia wymagań w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności
- Dodatkowe wymagania w celu zapewnienia autentyczności produkowanej żywności
- Nowe wymagania dotyczące urządzeń wykorzystywanych w zakładzie
- Kontakt krzyżowy jako źródło skażenia alergenami
- Nowa sekcja wymagań dotyczących zwierząt
- Kontynuacja zwiększania nadzoru nad zużyciem etykiet
- Nowe wymagania dotyczące stref wysokiego ryzyka i wysokiej ostrożności
Czas trwania
1 dzień
Terminy i miejsca
To szkolenie nie ma aktualnych terminów. Wyślij zapytanie o nowe terminy bądź zapisz na powiadomienia o nowych terminach.
Mikołów
woj. śląskie
Rejestracja
- udział w zajęciach
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa
Wydarzenie nieaktualne. Wypełnij formularz, aby zapytać o nowe terminy.
Najczęściej zadawane pytania
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.
- Nazwa firmy: Quality Austria - Polska
- Ulica i nr: Żwirki i wigury 14
- Kod pocztowy: 43-190
- Miejscowość: Mikołów
- Numer NIP: 6351585555
Masz pytania? Napisz do nas

Wypełnij formularz
Dane kontaktowe
Organizator
