Szkolenie: Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/zywnosc-prozdrowotna-150-trendy-i-oczekiwania-konsumentow-69541

Informacje o szkoleniu

  • Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów


    ID szkolenia: 69541
    Typ: Szkolenia
    Kategoria: Jakość Prawo
  • Termin szkolenia:

    Adres szkolenia:

    budynek Kolmex
    Grzybowska 80/82
    00-844 Warszawa
    Godziny zajęć (czas trwania):
    1 dzień, 6 godz.
  • Organizator szkolenia:

    Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Celem szkolenia jest zapoznanie z wybranymi aspektami dotyczącymi żywności prozdrowotnej, rodzajami i regulacjami prawnymi obowiązującymi w tym zakresie, rolą prozdrowotnych dodatków funkcjonalnych. Scharakteryzowane zostaną trendy w stosowaniu dodatków prozdrowotnych, efekatmi a oczekiwania konsumentów. Omówione zostaną przykłady zastosowania dodatków prozdrowotnych do wybranych grup żywności.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie skierowane jest do producentów i technologów zakładów przemysłu spożywczego, pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności, do producentów i dystrybutorów opakowań i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, dla pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych.

Program szkolenia:

1. Rodzaje żywności prozdrowotnej i ich charakterystyka

2. Bioaktywne składniki żywności, prozdrowotne dodatki funkcjonalne

3. Żywność prozdrowotna a profilaktyka zdrowotna

4. Trendy w stosowaniu dodatków prozdrowotnych żywności a
oczekiwania konsumentów

5. Zasady wzbogacania żywności. Oświadczenia zdrowotne

6. Dodatki prozdrowotne w wybranych grupach żywności


Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Grzybowska 80/82 /budynek Kolmex/
Termin: 10.11.2017 r., godz. 10.00-15.15
Cena: 590,- zł, zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch

Informacje o prelegentach:

Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń, kierownika zespołu badawczego ds. jakości i ocen sensorycznych, rzeczoznawcy i członka komisji oceniającej jakość surowców i przetworów, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 590 - .

Cena zawiera:

zawiera udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, obiad.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- telefonicznie (22) 457 03 01 lub 602-119-518,
- faksem: (22) 457 03 11,
- e-mail: akademia@awuleopard.pl

Wydarzenie: Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów