Szkolenie: AKREDYTOWANY kurs Pełnomocnik ds. Systemu HACCP

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/akredytowany-kurs-pelnomocnik-ds-systemu-haccp-20402-id950

Informacje o szkoleniu

  • AKREDYTOWANY kurs Pełnomocnik ds. Systemu HACCP


    ID szkolenia: 20402
    Typ: Szkolenia
    Branża/temat: Jakość
  • Adres szkolenia:

    Dolnośląski Park Innowacji i Nauki lub Uniwersytet SWPS
    Wrocław
    Wrocław, również siedziba klienta (cały kraj)
    woj. dolnośląskie
  • Termin szkolenia:

    Data: 27.11.2017
    Godziny zajęć (czas trwania):
    8 godzin
  • Organizator szkolenia:

    Firma Doradczo-szkoleniowa JAKOŚĆ
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Cel szkolenia:
• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Nabycie umiejętności tworzenia dokumentacji Systemu HACCP i GHP/GMP
• Przygotowanie przyszłych Pełnomocników do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji
• Zapoznanie uczestników z zakresem obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności Pełnomocnika ds. Systemu HACCP

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie skierowane jest do kandydatów zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu HACCP, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania dokumentacji, wdrażania, utrzymania i nadzorowania Systemu HACCP. Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu uprawnia do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu HACCP.

Program szkolenia:

1. WPROWADZENIE.
a. Bezpieczeństwo żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. SYSTEM GHP/GMP:
a. Ogólne zasady
b. Wymagane instrukcje
c. Rodzaje formularzy

3. SYSTEM ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI HACCP.
a. Omówienie zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych.
b. Definicja Systemu HACCP
c. Zasady tworzenia i utrzymywania Systemu HACCP (warsztaty)

4. ZAKRES OBOWIĄZKÓW, UPRAWNIEŃ I ODPOWIEDZIALNOŚĆ PEŁNOMOCNIKA DS. HACCP

5. DYSKUSJA I PODSUMOWANIE.

6. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU HACCP.

Informacje o prelegentach:

Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 500 - Przy zgłoszeniu co naiej 2 osób, druga i kolejne osoby: 300 PLN netto, Promocja dla Studentów studiów dziennych: 300 PLN/os. netto

Cena zawiera:

-Materiały szkoleniowe -Certyfikat Pełnomocnika ds. Systemu HACCP w języku polskim lub angielskim -Poczęstunek -Bufet kawowy -Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia -Rabat na następne szkolenie CDS QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Szkolenie akredytowane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
Istnieje także możliwość wystawienia certyfikatu przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.

Wydarzenie: AKREDYTOWANY kurs Pełnomocnik ds. Systemu HACCP