Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/food-fraud-zafalszowania-oszustwa-i-autentycznosc-zywnosci-73937-id1217

Informacje o szkoleniu

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie autentyczności żywności w powiązaniu z Obroną żywności.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie niezbędnych działań wynikających z autentyczności żywności.

Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność,  oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania,
• pracowników firm dostarczających produkty do sieci handlowych,
• pracowników firm posiadających w szczególności certyfikaty BRC Food, IFS Food, FSSC 22000, a także firm wdrażających wymagania wymienionych standardów.

Program szkolenia:

• Food defence, Food fraud, EMA (Economically motivated adulteration) – zrozumieć podobieństwa i różnice,
• Najczęściej zafałszowane produkty spożywcze, 
• Rodzaje zafałszowań,
• Wymagania BRC, IFS i sieci handlowych w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniem i oszustwom oraz gwarantowania autentyczności żywności, 
• Wykorzystanie metodologii VACCP i TACCP w Food fraud,
• Wymagania BRC w zakresie autentyczności wraz z omówieniem wytycznych,
• Wymagania IFS w zakresie autentyczności wraz z omówieniem wytycznych,
• Najczęstsze pytania audytowe w zakresie autentyczności – jak na nie odpowiadać?
• Jak kontrolować dostawców w zakresie autentyczności żywności? 
• Ćwiczenie – analiza „food fraud” na wybranych przykładach.

Informacje o prelegentach:

Trener SGP

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 750 zł + 23% VAT za osobę
  • 690 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu powyżej 2 osób

Cena zawiera:

proces szkolenia, sala szkoleniowa, materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem, wszelkie koszty związane z trenerem, imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, przerwy kawowe, obiad, poszkoleniowe konsultacje z trenerem.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.


Wydarzenie: Food Fraud - zafałszowania, oszustwa i autentyczność żywności.