Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...

Adres WWW wydrukowanej strony: https://eventis.pl//szkolenie/food-defence-obrona-zywnosci-wg-pas-96-oraz-wymagan-ifs-food-brc-food-oraz-fssc-73946-id1217

Informacje o szkoleniu

SGP Training&Consulting przy SGP Sp. z o.o.
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Wyszukaj inne
Szkolenia

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie Obrony żywności.

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie niezbędnych działań wynikających z Obrony żywności.

Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność,  oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania,
• pracowników firm dostarczających produkty do sieci handlowych,
• pracowników firm posiadających w szczególności certyfikaty IFS Food, FSSC 22000 oraz BRC Food, a także firm wdrażających wymagania wymienionych standardów.

Program szkolenia:

• Co to jest Food Defense?
• Ocena ryzyka narażenia przedsiębiorstwa na atak dla: wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu – ćwiczenie
• Profil atakującego,
• Wymagania IFS Food w zakresie Obrony żywności,
• Wytyczne zawarte w PAS 96:2017
• BRC Food wydanie 8 a Obrona żywności,
• Analiza ryzyka wg TACCP, VACCP oraz System CARVER – jaką metodę zastosować?   
• Identyfikacja zagrożeń oraz analiza ryzyka na wybranych przykładach – ćwiczenia,
• Środki bezpieczeństwa :
- zewnętrzne, m.in. fizyczna ochrona, przesyłki i korespondencja,
- wewnętrzne, m.in. fizyczne zabezpieczenie produkcji oraz obszarów magazynowych,
- surowce, woda, bezpieczeństwo informacji,
- ludzie, m.in. pracownicy i goście,
• Plany w nagłych wypadkach (scenariusze) – ćwiczenie,


Najczęstsze pytania audytowe w zakresie Obrony żywności,

Informacje o prelegentach:

Trener SGP

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 720 zł + 23% VAT za osobę
  • 650 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu powyżej 2 osób

Cena zawiera:

proces szkolenia, sala szkoleniowa, materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem, wszelkie koszty związane z trenerem, imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, przerwy kawowe, obiad, poszkoleniowe konsultacje z trenerem.

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia dostępnego na górze strony. Po jego otrzymaniu skontaktujemy się, aby potwierdzić zgłoszenie i przekazać wszystkie informacje organizacyjne.


Wydarzenie: Food Defence (Obrona żywności) wg PAS 96 oraz wymagań IFS Food, BRC Food oraz FSSC